Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bivši Farmaceut i jedan od 17 Kamerunaca koji je bio u HNL-u ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 07.03.21. | 11:01

Doveden je kao pojačanje u borbi za naslov prvaka.

Bivši veznjak Slaven Belupa, Rodrigue Bongongui, nije dugo bio na burzi rada.

Nakon što je prije manje od mjesec dana okončao svoju suradnju s izraelskim prvoligašem Hapoel Haderom, 28-godišnji Kamerunac karijeru je odlučio nastaviti u Azerbajdžanu.

Ime njegovog novog kluba je Zira FC, a nekadašnji stanovnik Koprivnice s novim je klubom potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Punog imena Louis Marie Rodrigue Bongongui Assougou bio je član Farmaceuta u sezoni 18/19. Skupio je ukupno 22 nastupa u 1.HNL, a jedini pogodak zabio je u remiju na gostovanju u Puli (1:1).

Prije dolaska u Lijepu našu, ovaj Kamerunac s francuskom putovnicom igrao je za Sedan, Paris FC i Les Herbiers VF, da bi po odlasku iz Koprivnice bio član Tabora iz Sežane i prethodno spomenutog izraelskog prvoligaša.

Zira je angažirala ovog brzonogog veznjaka kako bi se pokušali uključiti u borbu za prvo mjesto. Naravno, dva glavna kandidata za osvajanje prvog mjesta su bodovno izjednačeni Neftchi Baku i Qarabag FK, dok trećeplasirana Zira zasad ima sedam bodova manje.

Inače, Bongongui je jedan od 17 Kamerunaca koji su svojevremeno bili (ili još uvijek jesu) dio 1.HNL, a vodeća trojka po broju nastupa su Mathias Chago (142), Henri Belle (104) i Patrice Kwedi (69).


Tagovi

Rodrigue BongonguiSlaven BelupoAzerbajdžantransferiHNLKamerun

Ostale Vijesti