Alessio Marini/ipa-agency.net
Alessio Marini/ipa-agency.net

Bivši dinamovac za Germanijak: "Tek kad igrate s Vipotnikom, shvatite da je klasa. Modri, uzmite ga odmah!"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 08.04.23. | 13:30

Slovenski reprezentativac oduševljen je mladim napadačem Maribora i preporučuje Dinamu da ga dovede, jer bi bio pojačanje

Sad kad više nema Ante Čačića u Maksimiru, rastu šanse za transfer Žana Vipotnika. Naime, bivši Dinamov trener i sportski direktor, navodno, nije bio oduševljen mladim napadačem Maribora, njemu se više dopadao Matija Frigan i njegov stil nogometa. Ali, sad se Čačića više ne pita, a i ne znamo zašto uopće postoji dvojba. Frigan i Vipotnik, dva su drugačija napadača, a Dinamu će od ljeta trebati igrača, na svakoj poziciji barem jedan.

Zašto ne obojica, gdje je problem? U novcu? E, problem je ako nema novca, u tom slučaju pred Dinamom je još jedan neizvjestan prijelazan rok. Ali, ako financijske teškoće ne postoje, onda očekujemo već u idućim danima neki signal, neku pozitivnu informaciju, neku konkretnu vijest o pojačanjima za novu sezonu. Jer, gotovo je 15.travnja, a još se ne zna tko će činiti kičmu momčadi na ljeto, na kojim pozicijama će se ta momčad popunjavati. Puno je posla pred Igorom Bišćanom i Darijem Šimićem po tom pitanju.

A kad govorimo o tom Vipotniku, sjajnom strijelcu, sa svih strana stižu informacije da se radi o uistinu klasnom napadaču. Kaže nam to i Petar Stojanović, bivši Dinamov igrač, danas desni bek talijanskog Empolija. Čim smo ga nazvali i započeli temu, odmah je krenuo s pohvalama na račun Vipotnika.

"Pratim Maribor pa pratim i njega i to kako zabija stvarno je sjajno. Iskreno, jasno mi je da ljudi na prvu pomisle: 'dobro, to je slovenska liga, teško da bi jednako uspješan bio u boljoj konkurenciji.' To je legitimno razmišljanje, jer, nije naše prvenstvo kvalitetno kao neka druga. Ali, onda sam došao u reprezentaciju i vidio ga na licu mjesta, igrao s njim, na treningu protiv njega. I, moram priznati, taj dečko je već sad klasa, pravi igrač, tu nema nikakve dvojbe.", priča nam Stojanović, koji je upoznao Vipotnika na nedavnoj reprezentativnoj akciji, gdje je mladi (21) napadač debitirao pogotkom.

"Ako me pitate je li igrač za Dinamo, bez okolišanja ću vam reći da jest! On je pojačanje, odmah bi bio koristan, a uz to je dovoljno mlad da još može napredovati. Znamo kako Dinamo radi s mladim igračima, obostrano bi njegov dolazak u Maksimir bio dobra stvar. Moja poruka Dinamu glasi: 'Uzmite ga odmah, ne čekajte. Nećete požaliti!'"

No, Vipotnik nije samo strijelac, Stojanović ističe i njegov doprinos u igri.

"On je visok, jak, dobar u skoku, ali isto tako zna zadržati loptu, proigrati, ne čine njegovu igru samo golovi. Baš je koristan na više načina, sigurno igrač koji bi u Dinamu imao prostora i brzo bi se prilagodio. i ovako je 'top' dečko, potpuno na mjestu."

Može li ga se usporediti s Benjaminom Šeškom, još jednim mladim slovenskim napadačem? Iako, Stojanoviću su obojica suigrači, nije mu lako usporediti.

"Obojica su odlični, Šeško je već igrač koji se dokazao u jačoj ligi, u jakom klubu i napravio transfer. Svaki ima svoje prednosti, u nekim je stvarima možda Vipotnik i bolji od njega, ali, u svakom slučaju, Slovenija ne mora brinuti za napadače idućih još puno godina, u njima dvojici imamo veliku snagu."

I kvalifikacije su krenule odlično, dvije pobjede, šest bodova. Priča o plasmanu na Euru postaje sve izglednija.

"Dobar start, sretni smo zbog toga, pogotovo zbog trijumfa u Kazahstanu, tamo je svima teško, nakon toga pobijedili smo San Marino. Sad nas u lipnju očekuju susreti s Finskom u gostima i kući s Danskom, to su za nas dvije vrlo važne utakmice. Ako u Finskoj ne izgubimo, to bi bilo super, jer, na svom terenu možemo svakoga pobijediti pa i Dansku. S takvim ishodom još bismo se priližili Euru."

Dinamo, također, prati. I ne uzbuđuje se zbog onoga što se događa u Maksimiru, zbog poraza i loših rezultata (razgovarali smo prije Čačićeve smjene). Prošao je on dosta takvih proljeća u modrom dresu, mnogo kriza.

"Da, znam kako je to u Dinamu, čim dođe nekoliko loših rezultata, odmah je drama. Ali, isto tako znam da je Dinamo uvijek iz takvih kriza izlazio bolji i jači, siguran sam da će tako biti i sam. Istina je da je otišlo nekoliko važnih igrača, ali ima u svlačionici još ljudi, koji mogu držati ovu momčad i svi zajedno pronaći će put za izlazak iz krize. Ne sumnjam u Dinamo, nimalo.", zaključio je Stojanović.



Tagovi

Petar StojanovićŽan VipotnikGNK Dinamo

Ostale Vijesti