Bivši dinamovac nakon svega šest mjeseci u novoj sredini na pragu ogromnog transfera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.12.19. | 09:07

Tko je mogao očekivati da će napraviti ovakvu karijeru?

U ljeto 2016. za poprilično velikih 1,6 milijuna eura Rrahmani je postao novi igrač Dinama, ali budući da mu je konkurencija tih godina u modroj svlačionici bila poprilično velika mladi Kosovar odlazi na posudbu u Lokomotivu. Godinu dana proveo je na Kajzerici, a nakon dobrih predstava u sezoni 16./17. Dinamo je shvatio kako za igrača njegovih kvaliteta itekako ima mjesta i na Maksimiru.

Iako mu je prirodna pozicija mjesto središnjeg braniča, Rrahmani je odigrao nekoliko izvrsnih utakmica na mjestu lijevog beka. Iako mu brzina nije vrlina, iako je prirodni dešnjak, Bjelica je očito znao što radi pa je tako ovaj zanimljivi stoper postao i izvrsna zamjena na mjestu lijevog beka, a upravo radi svoje svestranosti zaradio je transfer u Hellas Veronu gdje je nastavio sa dobrim predstavama.

Zanimljivo, Verona igra u sustavu sa tri središnja braniča, a takav sustav Rrahmani nije imao prilike prakticirati u niti jednom od klubova iz HNL-a za koje je igrao. To je dodatna kvaliteta koja jasno sugerira kako je riječ o inteligentnom igraču koji je sposoban prilagođavat se novim ulogama na terenu, a sve su to vrline kakve treneri itekako prepoznaju i cijene.

Posljednji u nizu koji je to prepoznao je Rino Gatusso, a upravo je Rrahmani na samom vrhu  njegovih božićnih želja za  ovaj prijelazni rok.

Nakon svega 6 mjeseci u gradu Romea i Julije mladi 25-godišnji Kosovar mogao bi preseliti u Napulj, a neki mediji navode da je Rino za njegove usluge spreman izdvojiti više od šest milijuna eura, a upravo je tolika Rrahmanijeva trenutna tržišna vrijednost.

Iz napuljskog kluba ove navode nisu potvrdili, ali ni demantirali, a hoće li se ovaj transfer uistinu ostvariti vidjet ćemo ovog siječnja.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Amir RrahmaniDinamo ZagrebHellas VeronaIvan JurićGennaro GattusoNapoliZimski prijelazni roktransferi

Ostale Vijesti