Ciro De Luca/Action Images
Ciro De Luca/Action Images

Bivši dinamovac i njegov sunarodnjak koji igra pod Jurićem izabrani u najbolju momčad mjeseca Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 17:17

Kosovo je možda mala zemlja, ali dala je dva člana idealne postave talijanske Serie A za minuli mjesec.

Amir Rrahmani - nekadašnji stoper Dinama, a sada stup obrane Napolija – izabran je u idealnu postavu Serie A za mjesec siječanj po izboru stranice za statistiku WhoScored. Navijači na Kosovu imaju dvostruki razlog za slavlje, jer tu se našao još jedan njihov reprezentativac, Mergim Vojvoda, lijevi bek Torina u kojem igra sve zapaženiju ulogu pod palicom Ivana Jurića.

Rrahmani je postigao impresivan napredak u posljednjih nekoliko godina. Dinamo je napustio ljeta 2019. godine kada je za dva milijuna eura prešao u Veronu. Prethodno je igrao za RNK Split, te par klubova na Kosovu i u Albaniji.

Zagreb je napustio kao standardni prvotimac, a malo tko je imao osjećaj da se Dinamo tada rastao s top igračem. Nešto manje od tri godine kasnije, Rrahmani igra najbolji nogomet karijere. U Veroni je je od starta bio odličan, pa ga je Napoli otkupio za 14 milijuna eura već na prvoj polusezoni, ali su ga ostavili na polugodišnjoj posudbi pod palicom Ivana Jurića.

Početkom prošle sezone preselio je na jug Italije i postepeno se nametnuo Gennaru Gattusu, a ove sezone Luciano Spalletti nijerdnom drugom stoperu ne vjeruje koliko 27-godišnjem kapetanu kosovske reprezentacije. Rrahmani mu se odužio odličnim igrama, o čemu svjedoči činjenica da je u7 svim Ligama petice jedino Manchester City (14) primio više golova od Napolija (16).

Amir je opasan i po protivnička vrata, pa je ove sezone u Serie A postigao već tri gola, prošli u nedavnom slavlju protiv Salernitane u derbiju pokrajine Campanije. Istovremeno, pod vodstvom Ivana Jurića u Torinu briljira još jedan kosovski Albanac. Rrahmanijev reprezentativni kolega 26-godišnji Mergim Vojvoda ovog je mjeseca upisao uzastopne asistencije u slavljima protiv Fiorentine i Sampdorije, pa se također našao u idealnoj siječanjskoj momčadi.

Vojvoda je u Torino stigao pretprošle godine iz Belgije, gdje je i odrastao. Na početku sezone bio je rotacijski igrač, ali u posljednjih šest kola Jurić mu je dao punu minutažu, a Torino je u tom periodu četiri puta slavio i ostao neporažen.

Dva Kosovara tako trenutno igraju sjajan nogomet i važne su karike momčadi iz gornjeg dijela tablice Serie A. Vezuje ih i zavičaj iz kojeg dolaze, Rrahmani je rođen u Prištini 1994. godine, a Vojvoda u obližnjem selu Llaushë godinu dana kasnije.



Tagovi

Amir RrahmaniMergim VojvodaNapoliTorinoSerie A

Ostale Vijesti