Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši Dinamov pomoćni trener ili bivši sportski direktor Hajduka preuzimaju sportsku politiku Slavena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 08:30

Farmaceuti važu između dva imena.

Slaven Belupo je kolo prije kraja prvenstva osigurao ostanak u ligi. Ali ne zato jer su odigrali neriješeno na Drosini, već zbog Rijekine pobjede u Varaždinu koji sada ima tri boda manje od Farmaceuta i lošiji međusobni omjer. Na kraju se može dogoditi da Lokomotiva, Slaven i Varaždin imaju jednaki broj bodova (31), no u tom slučaju bi redoslijed bio jednak onome kako smo napisali navedene klubove.

Farmaceuti su sigurnu poziciju kompromitirali s pet uzastopnih poraza, a u posljednjih 18 prvenstvenih utakmica imaju tek jednu pobjedu, protiv Gorice u Velikoj Gorici.

Ipak, unatoč seriji loših rezultata, bodovni kapital iz prvog dijela sezone bio je dovoljan za ostanak u ligi. Tako da se momčad iz Podravine sada može okrenuti idućoj sezoni.

Prvi potez kojeg bi uprava kluba trebala napraviti je dovođenje novog sportskog direktora. Prema pisanju SN-a, u igri su dva najizglednija kandidata. Čakovečki strateg Rajko Magić, koji je u sezoni 2008/09, nakon što je napustio funkciju Dinamovog pomoćnog trenera (Branku Ivankoviću), već obranašo ulogu sportskog direktora Slavena. Te sezone Farmaceuti su prvenstvo završili na četvrtom mjestu, nakon što su godinu ranije bili drugi.

Drugo ime s kojim se koketira je Saša Bjelanović, donedavni sportski direktor Hajduka, a koji se igrački afirmirao u velikom broju talijanskih klubova. U Hajduku je krenuo kao šef skauta, bio je pomoćnik Mariju Brancu, da bi nakon Portugalčevog napuštanja Poljuda preuzeo poziciju sportskog direktora. U Splitu je proveo tri i pol godine.

Također, u kuloarima se spominje da bi na klupu Slavena umjesto Tomislava Stipića (koji ima ugovor još godinu dana) mogao sjesti Krunoslav Rendulić.


Tagovi

Saša Bjelanović

Ostale Vijesti