Bivša zvijezda Gorice prelazi u Red Bull Salzburg?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 13:53

U najavi je prava mala poslastica od transfera...

Miya je 22-godišnjak iz Ugande koji je u HNL-u proveo svega godinu dana. Njegove dobre igre dovele su ga do izvrsnog transfera u kojem je za 1,5 milijuna eura prešao u turski Konyaspor. U Turskoj je nastavio s dobrim igrama te je ove sezone u 22 utakmice u domaćem prvenstvu skupio pet pogodaka i jednu asistenciju.

Zanimljivo, Miya je ovu sezonu započeo u dresu Gorice te je prije odlaska u Tursku u HNL-u odigrao tri utakmice, a pritom je uspio zabiti jedan pogodak. On se dogodio na utakmici između Gorice i Osijeka, a mladić iz Ugande je zabio za 2:0 nakon lijepe asistencije Dvornekovića.

Ranije je u svojoj karijeri imao prilike braniti boje Vipersa (Uganda), Standard Liega (Belgija), Mouscrona (Belgija) i Sabaila (Azerbajdžan) što u prijevodu znači da će mu Red Bull Salzburg postati sedmi klub (kad nadodamo Goricu i Konyaspor) dok će Austrija biti šesta zemlja u kojoj je igrao nogomet. Impresivne brojke, naročito za nekog tko ima svega 22 godine.

Nadalje, ovaj transfer bi jako dobro „legao“ i Gorici. Kako piše u SN-u, Turopoljci još uvijek nisu dočekali posljednju ratu transfera od Konyaspora, a jednako tako pretpostavlja se da su u ugovor ugradili i postotak od zarade što bi značilo da bi se njihova financijska slika ubrzo mogla uvelike poboljšati.

Jednako tako, treba naglasiti kako strani mediji koji su prvi plasirali ovu vijest ne spominju konkretan iznos kojeg su Austrijanci spremni ponuditi, ali svakako će turski prvoligaš na njemu nastojati „izvući“ što je više budući da 22-godišnjak iz Ugande ima važeći ugovor s klubom do ljeta 2022. godine.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

HNK GoricaKonyasporLjetni prijelazni roktransferiFarouk MiyaRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti