Action images
Action images

Bivša devetka Hajduka očistila paučinu i zabila prvijenac u Super ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.02.21. | 16:08

Iako je doveo svoju momčad u vodstvo, na kraju se morao zadovoljiti tek jednim osvojenim bodom.

Anton Maglica dobro je startao u svojoj turskoj avanturi.

Iako u prve dvije utakmice nije uspio postići pogodak, njegove igre bile su veoma dobre te su navijači Kayserispora iznimno zadovoljni odrađenim poslom svoje uprave u ovom prjelaznom roku. Doduše, njihova pozicija na prvenstvenoj tablici trenuto nije naročito dobra, ali oni vjeruju da će baš Anton Maglica biti jedan od glavnih faktora kako bi se ona uskoro promijenila.

Kayserisporu je danas u goste stigla momčad Alanyaspora, momčad koja ove godije igra izvrstan nogomet te se trenutno nalaze na trećem mjestu turske Super lige. Iako se ispred njih na prvenstvenoj tablici nalaze samo Fenerbahče, Galatasaray i Bešiktaš, danas je Kayserispor bio nadomak tome da u ogledu protiv njih osvoji sva tri boda.

U prvih 45 minuta mreže se nisu tresle, a onda je u 54. minuti utakmice Anton Maglica uzeo stavi u svoje ruke (odnosno noge) i odlučio pokazati zašto je Dan Petrescu inzistirao na njegovom dolasku.

Jedan od gostujućih veznjaka neoprezno je glavom vraćao loptu svojim braničima, Maglica je taj njegov potez predvidio, 'ukrao' mu loptu i onda s vrha 16-erca prekrasno 'očistio paučinu' Alanyasporovog gola.

Iako je domaćin u tim trenucima djelovao izvrsno, gruba pogreška najiskusnijeg pojedinca Kayserispora, legendarnog Christiana Sapunarua, ostavila ih je na cijedilu. 36-godišnja je u šest minuta zaradio dva žuta kartona, nakon čega je posljednjih 14 minuta na susretu gostujuća momčad imala igrača više u polju.

Brojčanu nadomoć iskoristili su svega tri minute kasnije kad je precizan bio nekadašnji branič Eintrachta, Monaca i PAOK-a, Georgios Tzavellas.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a Kayserispor je trenutno 17. momčad turskog prvenstva. Da imaju dva boda manje i da su na 18. mjestu, a u slučaju da se na njemu nalaze kad se prvenstvo okonča, dogodine bi igrali drugoligaški nogomet.

Antonu Maglici ovo je bio prvijenac u dresu Kayserispora, a osim njega za domaći sastav svih 90 minuta odigrali su Zoran Kvržić, Karlo Muhar i najpoznatiji pojedinac spomenutog sastava, nekadašnji engleski reprezentativac Aaron Lennon. S druge strane, za goste je ponovno standaradan i veoma dobar bio Francois Moubandje.


Tagovi

Anton MaglicaKayserisporSuper Lig

Ostale Vijesti