Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivša desetka Hajduka pojačava španjolsku momčad, tamo ga čeka nekadašnja nada Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 12:07

Asistencijom je bacio Poljudu u ekstazu, a sad će karijeru nastaviti u španjolskom niželigašu

Svaki ljubitelj nogometa, posebice HNL-a, a ponajviše Hajduka sjeća se utakmice Europske lige na Poljudu s Anderlechtom. Dva junaka obilježila su taj susret, strijelac sinjski dijamant Ante Vukušić i asistent Dinko Trebotić. Orio se eter glasom Drage Ćosića koji je prenio ekstazu s Poljuda na male ekrane nakon gola u posljednjoj minuti susreta. Bio je to trenutak na koji i danas mnogi ožive sjećanje, a često se zapitaju i gdje je danas glavni dvojac ove priče.

Iako se od njih očekivalo puno više, ni jedan, a ni drugi nisu ostvarili puni potencijal koji su pokazivali u mlađim kateogrijama, a i time karijere im nisu otišle u željenom smjeru.

Vukušić je proteklu sezonu prosjedio na klupu rumunjskog FCSB-a kada je pao u nemilost gazde kluba Becalija, a Trebotić je odigrao 24 utakmice za Zrinjski, zabio dva gola i dodao tome jednu asistenciju.

I dok Vukušić još uvijek traži novi angažman, čini se da Trebotić nakon raskida ugovora s Plemićima ima novi klub. Naime, španjolski četvrtoligaš Águilas FC na svojim stranicama najavio je dovođenje 30-godišnjeg Splićanina u svoje redove. Tamo bi ga dočekao nekadašnji igrač mostarskog Zrinjskog, krilni napadač Toni Jović, koji je bio nada Rijeke i veći dio karijere proveo na posudbama te u BiH, a s Trebotićem se mimoišao u redovima Plemića.

Jović je u redove ovog ambicioznog četvrtoligaša stigao ovog ljeta iz Krupe, a za njim bi iz BiH kao pojačanje Águilas trebao doći i Trebotić kojeg su najavili kao jedan od najuzbudljivijih potpisa. Na službenim stranicama Trebotića opisuju kao igrača fine tehnike i završnog pasa te su mu poželjeli sreću i dobrodošlicu u klub.

Tako je u zrelim igračkim godinama nekadašnja velika nada Hajduka nakon sezona u Junaku, Rudešu, Zagrebu, Lokomotivi, Videotonu, Bnei Yehudi, Fredrikstadu, Slaven Belupu, Dinamo Minsku, Kaposvaru i Zrinjskom novu sredinu pronašao u Španjolskoj.


Tagovi

Dinko TrebotićHajdukZrinjskiAnderlechtAnte Vukušić

Ostale Vijesti