Bit će službeno: Marko Brkljača postaje igrač Dinama i ostaje u prvoj momčadi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 08:05

Brkljača bi se već za vikend trebao priključiti momčadi Ante Čačića, a nije nemoguće da za Modre debitira i prije 18. rođendana

Marko Brkljača, dojučerašnji Hajdukov junior, veliki talent kojemu je istekao ugovor, danas će i službeno postati Dinamov igrač! Već neko vrijeme bilo je malo dvojbi oko toga da će završiti u Maksimiru, zadnjih dana se naveliko pričalo da će od 1. srpnja Hajdukov veznjak završiti u Maksimiru, a tijekom današnjeg dana to bi trebalo dobiti i službenu formu.

Brkljača će sredinom srpnja napuniti 18 godina, u Dinamo, dakle, dolazi kao slobodan igrač, nakon što je proljetos odbio produljiti ugovor s Hajdukom, znalo se da su mu na Poljudu odbrojani dani.

"Želim pojasniti situaciju vezanu za Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije 10 mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve", kazao je tada Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Za Brkljaču su se zanimali mnogi veliki klubovi, najviše se spominjao Juventus, potom se pričalo da će završiti u Lokomotivi koja mu jamči minute u prvoj momčadi u HNL-u, spominjala se i Gorica. No, čitavo je vrijeme Dinamo radio u tišini, pazili su u Maksimiru da vijest ne procuri prije vremena i ne izazove probleme Marku i njegovoj obitelji, sve su u Dinamu pripremili da bi ga, kad za to dođe trenutak, predstavili javnosti kao svog igrača.

Mnogi su se pitali ako već odlazi iz Hajduka zato što je daleko od prve momčadi, zašto ide u Dinamo, gdje će biti još dalje od 'elitnog društva'? Upravo je to jedan od razloga zašto je došao u Maksimir, Brkljača će se, naime, odmah priključiti prvoj momčadi trenera Ante Čačića, čim se dečki vrate s priprema Brkljača će početi s njima trenirati. E sad, hoće li i kad, s obzirom da Čačić ionako ima puno igrača, dobiti i šansu, to je sad teško reći. Možda će ipak na kraju otići i na posudbu. Ali, ako se i to dogodi, bit će na prvoligaškoj razini!

Dinamo će tako zaključiti još jednu jaku, zvučnu priču prijelaznog roka. Drmić za sadašnjost, Ljubičić i Šutalo za sadašnjost i budućnost, Brkljača za budućnost i, možda, čak i sadašnjost. Ipak je još mlad, bit će najmlađi član Dinamove svlačionice, a kako Modri planiraju još jednu pripremnu utakmicu prije Superkupa s Hajdukom, nije nemoguće da debitira za Modre i prije 18. rođendana.

Kako saznajemo, Brkljača će u Dinamu nositi broj 21, onaj kojeg je prije preuzimanja 'desetke' nosio Bruno Petković...


Tagovi

Marko BrkljačaGNK DinamoHajdukGermanijak u Sloveniji s DinamomHNL

Ostale Vijesti