Action Images
Action Images

Bistrović na meti engleskog kluba, spremni su pokriti značajan dio plaće

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.12.21. | 13:52

Englezi su stupili u kontakt s moskovskim CSKA

Od proteklog ljeta hrvatska kolonija u moskovskom CSKA stanjila se na jednom ime. S klupe je otišao Ivica Olić, a dotad ponajbolji igrač ruskog prvenstva i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić prešao u engleski West Ham. U ruskom velikanu ostao je nekadašnji veznjak Slaven Belupa Kristijan Bistrović.

Bistrović je član ruskog kluba od 2018. godine kada je za pola milijuna eura preselio iz Koprivnice u Moskvu. U ruskom klubu teško se izboriti za minutažu pa je primjerice prošlu polusezonu odradio na posudbi u turskoj Kasimpasi. Za turski klub odigrao je na proljeće 20 utakmica i pet puta asistirao, a njegove igre u Turskoj skrenule su pozornost mnogih klubova. Bilo je tu interesa iz turskih klubova, ali i talijanske Spezije, no 23-godišnji veznjak je na kraju ostao u CSKA.

Za moskovski klub dosad je upisao 96 nastupa, zabio osam golova i sedam puta asistirao, a ove sezone minutažu dobiva na kapaljku pa bi uskoro mogao opet mijenjati sredinu kao i prošle zime. U dosadašnjem dijelu ruskog prvenstva odigrao je tek šest utakmica i zabio jedan prekrasan zgoditak. Uzmemo li u obzir da je CSKA ove sezone igrao više od 20 utakmica i da je Bistrović bio bez ozljede jasno je i zašto se spominje promjena sredine.

Prema pisanju ruskog portala Metaratings, čini se da je novi angažman na pomolu. Naime, za Bistrovića je zainteresiran jedan klub iz engleskog Championshipa. Ne navode ime kluba, ali pišu kako su Englezi spremni pokriti značajan dio plaće za posudbu nekadašnjeg mladog reprezentativca Hrvatske. Pišu i kako je započela prva faza razgovora te kako je moguć i transfer koji bi iznosio 2,5 milijuna eura.

U Championshipu ne bi bio jedini Hrvat, tamo boje Readinga brani Alen Halilović, Ivan Šunjić je član Birminghama, a Simon Sluga čuvar mreže Lutona.


Tagovi

Kristijan Bistrović

Ostale Vijesti