Jurica Galoić/Pixsell
Jurica Galoić/Pixsell

Bišćanov 'popis 34'; vratio se Krdžalić, Tolić u Slovačku, Janković u Rijeku, Kulenović u MLS!?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 18.06.23. | 13:15

Dinamov trener u ponedjeljak će okupiti momčad pred početak priprema za novu sezonu

U ponedjeljak kreće Dinamo, Igor Bišćan okupit će momčad i u 10 sati odraditi prvi trening. Trebao bi se prvog dana priprema pojaviti 21 igrač, ostali će se priključiti naknadno, ovisno o reprezentativnim obvezama. A ukupni popis onih koji bi trebali proći pripreme trenutno sadrži 34 imena. Naravno, ta će se lista popunjavati i križati ovisno o odlascima i dolascima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nekoliko je novosti na ovom popisu, prva glasi: s Dinamom na pripreme kreće Anes Krdžalić, uskoro 19-godišnji veznjak, produkt Dinamove škole, koji je za Modre igrao u UEFA-inoj Youth ligi, a onda zimus otišao u ljubljansku Olimpiju. Tamo je odigrao 15 utakmica, zabio tri gola i upisao tri asistencije i u Maksimiru su procijenili da fa treba vratiti u modro jato. Krdžalić bi tako mogao biti jedno od iznenađenja priprema, nema još niti 19 godina, a ima već dobro odrađenu seniorsku polusezonu. Druga je novost da na pripreme neće krenuti četvorica igrača, kojima je isteknula posudba, Dinamo više ne računa sa Sandrom Kulenovićem, Markom Tolićem, Nikom Jankovićem i Mariom Ćužeom. Njih nema na popisu, jer se radi na njihovim transferima i uskoro bi mogli promijeniti klub. Prema informacijama Germanijaka, Marko Tolić vrlo je blizu potpisu za slovački Slovan iz Bratislave, dok je Sandro Kulenović na pragu odlaska u američki MLS! O kojem se klubu radi, zasad nije procurilo, ali Kulenović, koji je prošle sezone bio na posudbi u Lokomotivi, vrlo izvjesno, zaigrat će u ligi s Leom Messijem. Mario Ćuže, pak, ima ozbiljnu ponudu iz Poljske, dok će se Niko Janković vratiti u Rijeku. Odnosno, ostati tamo gdje je, vrlo dobro, igrao na posudbi protekle polusezone. Imali taj odlazak ikakve veze s potencijalnim transferom Matije Frigana, to zasad nitko nije potvrdio.

Na pripreme će Bišćan povesti i gotovo sve one mladiće koji su i proljetos bili uz prvu momčad (Vrbančić, Lukanić, Gurlica, Rukavina,Topić), ali među njima nisu Moreno Živković i Marko Brkljača, koji bi mogli otići na posudbe. Povratnici u Maksimir su Daniel Štefulj, Marko Soldo, Petar Sučić, Mahir Emreli, Bartol Barišić, Jakov-Anton Vasilj te, naravno, Antonio Marin, koji za razliku od Jankovića neće karijeru nastaviti u Rijeci. Reprezentativci predvođeni Vatrenima doći će na pripreme u Sloveniju 29. lipnja.

Dinamo će trenirati u Zagrebu do 26.lipnja, tada će Modri prema Sloveniji, 10 dana provest će u Brdu kod Kranja i odigrati tri utakmice. Poznata su zasad dva suparnika, slovesnki Koper i bugarski CSKA 1948., treći suparnik se još traži. Igrat će prije toga Dinamo 24.lipnja u Dugom Selu, kao gost na proslavi 100. rođendana kluba, u čijoj povijesti upravo pobjeda nad Dinamom u Kupu 1998. zauzima posebno mjesto.

Bišćanov popis za pripreme (od prvog dana): Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Antonio Rajić; Boško Šutalo, Petar Bočkaj, Maxime Bernauer, Jakov Gurlica, Dino Perić, Danijel Štefulj; Luka Lukanić, Josip Mišić, Robert Ljubičić, Marko Soldo, Luka Vrbančić, Jakov-Anton Vasilj; Bartol Barišić, Josip Drmić, Dario Špikić, Fran Topić, Antonio Marin, Gabriel Rukavina. priključuju se 22. lipnja: Anes Krdžalić i Petar Sučić; priključuje se 25. lipnja: Mahir Emreli; priključuju se 29. lipnja: Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković, Luka Ivanušec, Stefan Ristovski, Luka Menalo, Sadegh Moharrami. priključuju se ovisno o rezultatu U21 reprezentacije: Martin Baturina, Mauro Perković i Marko Bulat.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Igor BišćanGNK Dinamopripreme

Ostale Vijesti