Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bišćan uz pljesak s tribina okrenuo Dinamov brod, umjesto gola u 95. - zaleđe. Pobjedu i preokret donio džoker s klupe, Modri na plus devet!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 08.04.23. | 19:10

Lokomotiva je povela iz prvog udarca na gol, zabila je u zadnjoj minuti. Tako je Čačić gubio bodove, ali u Bišćanovim debiju taj je zadnji gol bio zaleđe, a njegova je momčad uspjela zabiti dva za pobjedu

Zabila je Lokomotiva u 95. minuti za 2:2, skočila je domaća klupa, a u glavi Dinamovih igrača vrtio se isti film. Zar opet? Još jedan gol na samom kraju, još jedan kiks kad je pobjeda već bila upisana. Međutim, bilo je zaleđe gol je poništen i koju minutu kasnije počelo je Dinamovo slavlje. Igor Bišćam startao je pobjedom (2:1) u Kranjčevićevoj, u jopš jednoj teškoj utakmici s Lokomotivom, ali uspio je okrenuti Dinamov brod. Unatoč nekim situacijama pa i vodstvu Lokomotive, koje su podsjetile na ove zadnje Čačićeve utakmice, Dinamo je živio opasno do kraja, ali ovog puta uspio pobijediti, doći konačno do tri boda i povećati prednost pred Hajdukom. Ona sad iznosi devet bodova, u Maksimiru se lakše diše.

Gužve su bile oko Kranjčevićeve već sat i pol prije utakmice, redovi za ulaznice, puni kafići oko stadiona. Ulazili su gledatelji još dugo nakon početka susreta, službena brojka otkrit će 3961 gledatelja, međutim, zakleli bismo se da ih je bilo više, bliže pet nego četiri tisuće, zapadna tribina bila je gotovo sasvim puna. Igor Bišćan u svom je debiju na Dinamovoj klupi dobio glasan pljesak na predstavljanju. Nije Bišćna mogao puno toga promijeniti u dva dana, nije niti previše rotirao, momčad je bila očekivana. Ali, svejedno, očekivali su Dinamovi navijači da će vidjeti nešto novo, barem više energije, krvi u igri, pogotovo kad je Hajduk izgubio dva boda od Istre, pobjeda bi Modre vinula u još više sfere, u još višu galaksiju.

I, počeo je Dinamo furiozno. Već u prvoj akciji presjekao je Drmić jednu loptu, pokušao je zaobići Čavlinu, ali Lokomotivin vratar ga je preduhitrio i spriječio pogodak. Već u idućem napadu prošao je po lijevoj strani Perković, oštro ubacio na peterac, ali ispred Špikića je odlučno uklizao Milićević i izbacio loptu u korner. Ipak, nakon toga Dinamo je malo usporio, Lokomotiva je bila ravnopravna, iako neopasna, igralo se uglavnom između dva kaznena prostora. No, u takvoj su igri Modri ipak bili nešto konkretniji, pucao Špikić u blok, Perić pokraj gola nakon kornera. Potom je izdaleka pokušao Mišić, onda i Ivanušec, Drmić nije imao snage završiti akciju nakon što se izborio za loptu.

Tada, kao da je duh Ante Čačića ostao u Dinamovoj svlačionici, povela je Lokomotiva. Iz prvog udarca na gol. Marić je bio sam na lijevoj strani, namjestio se, pogledao i lijepo centrirao, Aliyu glavom, tjemenom, lukavo svladao Livakovića. Dinamovim protivnicima ulazi baš sve što puknu prema golu, ako ne obrani Livaković, lopta završi u mreži. Dok Modri moraju stvoriti puno prilika i poluprilika da bi išta zabili. Imali su do kraja prvog dijela još jedan pokušaj glavom Perića nakon kornera, nije bilo daleko, štoviše. A koju minutu ranije traćili su 'dinamovci' kazneni udarac, u duelu s Kalaicom Špikić je ostao ležati. Kontakta je bilo, dobio je Špikić po peti, međutim, očito nedovoljnog intenziteta za Pajača i VAR sobu. Nije teško zamisliti kako su se osjećali Dinamovi igrači na odmoru, vjerojatno se pitali gdje su se to zamjerili lopti i hoće li opet kraj biti kao zadnjih nekoliko tjedana, bez pobjede.

No, u nastavak je Dinamo istrčao odlučniji, motiviraniji i već u petoj minuti drugog dijela Ivanušec je izjednačio na dodavanje Drmića. Probudile su se tribine, Dinamo je imao gromioglasnu podršku obje tribine, probudio se dodatno i Dinamo na terenu, krenuli su Modri po pobjedu. Ivanušec je igrao vrlo dobru partiju, puno se toga vrtjelo oko njega, zamalo je pogotku pridodao i asistenciju. Ubacio je pred gol, tamo je bio Šutalo, pucao je glavom s nekoliko metara, Čavlina je odbio. Pokušao je u padu Šutalo još jednom, ali otišla je lopta preko gola. Najavili su Modri drugi gol, međutim, zamalo ga je zabila Lokomotiva. Kačavenda je bio sam pred Livakovićem, ciljao je donji kut, ali pucao pokraj gola. Uhvatio se za glavu, svjestan velikog promašaja.

Dakle, nije Bišćan mogao promijeniti puno toga u samoj igri, ali očito je malo pomaknuo 'čakre'. Uveo je s klupe Bulata i Menala i oni su koju minutu kasnije donijeli vodstvo Dinamu. Bulat je izveo slobodan udarac s 20-ak metara, Čavlina je odlilčno obranio. No, na odbijanac je natrčao Menalio i pogodio ubojito, od grede u mrežu. Tako je to u nogometu, neki dan u Šibeniku promašio je Menalo čisti zicer za 2:0, nije zabio gol koji bi možda spasio Antu Čačića. A sad je na Bišćanovoj premijeri zabio za pobjedu.

Igor Bišćan dao je zadnjih 10-ak minuta Gabrijelu Rukavini, a pred kraj utakmice ubacio i juniora Frana Topića. Ivanušec je izišao uz ovacije publike, tribine su bile na nogama, čekao se zadnji Pajačev zvižduk. No, Lokomotiva je imala još jednu veliku priliku Šotičeka, Livaković je obranio, prije toga još jednu Kačavende, a onda i taj gol u završnici. Koji je zbog zaleđa poništen. 'Šampioni, šampioni' odjekivalo je Kranjčevićevom, igrali su dugo slavili s navijačima. Nekad bi ovo bio normalan dan u uredu, sad je za Dinamo velika pobjeda. Lokomotiva je opet bila blizu, no, opet nije uspjela zaustaviti Modre.



Tagovi

Igor BišćanSilvijo ČabrajaNK LokomotivaGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti