BORUT ZIVULOVIC/Action Images
BORUT ZIVULOVIC/Action Images

Bišćan otkrio zašto je promijenio golmana u utakmici sa Švicarskom i najavio taktiku za Engleze

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 15:31

Izbornik mlade reprezentacije i veznjak Kristijan Bistrović najavili su odlučujući susret protiv Engleza.

Hrvatska mlada reprezentacija sutra u Kopru protiv Engleske igra odlučujuću utakmicu za prolazak skupine. Prvenstvo je otvoreno porazom od Portugala, no u drugom kolu mini Vatreni su protiv Švicarske stigli do povijesne pobjede na Euru te si tako ostavili realne izglede za drugi krug natjecanja.

Engleska je na turnir stigla kao jedan od favorita, međutim u prva dva kola su potpuno razočarali upisavši oba poraza te su prolazak dalje sveli na puku teoriju.

"Mi i Englezi smo trenutačno u potpuno suprotnom psihičkom momentumu. Oni su u svoje prve dvije utakmice razočarali, ali to nas ne smije zavarati. Radi se o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji, a i oni još uvijek imaju realne izglede za prolazak. Potrebna im je pobjeda i poraz Švicarske. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, kao i sve na ovoj razini", izjavio je Bišćan, a prenijele Sportske novosti.

Hrvatska je odigrala dvije teške utakmice što je ostavilo trag, a i prije prvenstva su otpali neki stožerni.

"Do utakmice je ostalo više od čitavog dana tako da je sada još uvijek teško govoriti o sastavu. Nekoliko igrača osjeća posljedice utakmice protiv Švicarske, to su Franjić, Šverko, Erlić..., a od prije i Majer. Nakon današnjeg treninga ćemo vidjeti tko će biti spreman i koliko za sutrašnju utakmicu".

U prvoj utakmici protiv Portugala vrata Hrvatske je čuvao Adrian Šemper i to je odradio i više nego korektno, no za Švicarce Bišćan se odlučio na gol postaviti Dominika Kotarskog.

"Promjena golmana je bila moja odluka s obzirom na tip utakmice koji sam očekivao. Nema nikakve veze s onim što je Šemper dosada pokazivao, dosada je uvijek bio pouzdan. Na kraju je Kotarski zadržao mirnoću i sam ispravljao svoje pogreške. Šemper je osjetio i probleme s ozljedom šake, tako da i to moram uzeti u obzir kod izbora vratara".

Izbornik Bišćan djelomično je najavio pristup utakmici s Englezima.

"Nećemo bitnije mijenjati koncepciju momčadi i način ulaska u utakmicu. Nećemo srljati, to ne bi bilo pametno jer Englezi imaju moćne pojedince koji su jaki u igri 'jedan na jedan'. Morat ćemo biti pametni, uski, stajati u bloku, ali također moramo u svakom trenutku biti opasni prema naprijed. Poteze na utakmici povlačit ćemo i s obzirom na situaciju na drugoj utakmici jer ćemo u svakom trenutku biti upoznati s rezultatom".

"Na ovakvom turniru nema prostora za 'umiranje u ljepoti'. Lošije ekipe su dobro organizirane, a bolje nisu spremne preuzeti veliki rizik zbog malog prostora za grešku", zaključio je Bišćan.

Nakon izbornika riječ je uzeo standardni veznjak Kristijan Bistrović, igrač moskovskog CSKA trenutno na posudbi u turskoj Kasimpasi, koji je svjestan težine sljedeće utakmice.

"Prije početka natjecanja Englezi su bili favoriti za osvajanje skupine, tako da nas ne smiju zavarati porazi od Švicaraca i Portugalaca. Moramo biti maksimalno fokusirani, jer znamo koliko su Englezi jaki i u kakvim klubovima igraju. Oni će biti motivirani da poprave dojam, ali ne mogu biti motiviraniji od nas koji znamo kakva nam se prilika pruža za prolazak skupine", izjavio je Bistrović.

Hrvatsku bi u daljnji krug mogao odvesti i neriješen rezultat, ali bi se u tom slučaju trebao poklopiti rezultat utakmice između Portugala i Švicarske. Međutim, Bistorović ne želi razmišljati o kalkulacijama.

"Ne trebamo se opterećivati s drugom utakmicom. Idemo na pobjedu, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti", zaključio je.


 


Tagovi

HNSEuro U21Igor BišćanKristijan Bistrović

Ostale Vijesti