Bio je zvijezda Evertona, skupio je 60 nastupa za reprezentaciju, a zbog korone je dobio otkaz

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.05.20. | 12:30

Četvrta momčad Jupiler Pro lige mora rezati troškove, a od toga bi najviše mogao profitirati bivši hajdukovac.

I to ne nekih bez kojih ne mogu ili koji nisu igrali, nego dva stožerna igrača koji se već sada mogu pohvaliti kako je za njima velika karijera.

Prvi koji je ranije od očekivanog dobio pismo zahvalnice je Kevin Mirallas. Ovaj 32-godišnji krilni napadač napravio je izvrsnu karijeru u kojoj je odigrao više od 150 utakmica u Premier ligi gdje je šest godina branio boje Evertona. Dres belgijske reprezentacije obukao je 60 puta, zabio je pritom i 10 pogodaka, a još je igrao za sve redom izvrsne klubovd kao što su Lille, St.Etienne, Olympiacos i Fiorentinu.

Iako je u klub stigao u ljeto 2019. godine te je odmah dobio ulogu startnog igrača u momčadi koju je ovu sezonu odigrala iznad svih očekivanja, Antwerp više jednostavno nema dovoljno novca za njegova primanja.

Ipak, nije Mirallas jedini koji je dobio otkaz. Osim njega, klub je napustio i Sinan Bolat, 31-godišnji Turčin s belgijskom putovnicom koji je reprezentativni dres obukao 12 puta. Bolat je već tri godine standardni prvotimac Antwerpa, a iako je za njim moža i ponajbolja sezona u karijeri, klub ga ne može financijski pratiti pa su tako zaključili da bi bilo najbolje da se s njim raziđu ranije od očekivanog.

Cijela ta situacija, iako nije dobra, trebala bi biti nešto od čega će najviše profitirati bivši vratar Hajduka Davor Matijaš koji je stigao u redove belgijskog prvoligaša ovog siječnja uz odštetu od 150 tisuća eura.

Podsjećamo, prije nego li je pauzirano prvenstvo, Antwerp je bio na visokom četvrtom mjestu, a iza njih su ostali klubovi poput Standarda, Anderlechta i Genka.

Osim Mirallasa i Bolata, trener Antwerpa Laszlo Boloni ove je sezone imao mogućnost vođenja još nekoliko izvrsnih igrača kao što su Hoedt, Buta, Mbokani, Arslanagić i Defour, a postoje indicije da dva prethodno navedena igrača nisu posljednji kojima će se klub zahvaliti ranije od očekivanog te da će u narednih nekoliko dana uprava kluba odraditi još nekoliko „neugodnih“ razgovora.

Tko bi gori, eto je doli...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Davor MatijašRoyal AntwerptransferiSinan BolatLjetni prijelazni rokkoronavirusKevin Mirallas

Ostale Vijesti