Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Bio je zvijezda Chelseaja, kapetan protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2018, a sada je postao prekobrojan u Kuvajtu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 18.11.21. | 21:57

Svojevremeno je bio smatran jednim od najboljih veznjaka svijeta.

Nigerijac John Obi Mikel stigao je u Europu na mala vrata, iz lokalnog Plateau Uniteda u norveški FK Lyn 2004. godine. Već sa 17 godina impresionirao je skaute europskih velikana, zbog svoje fizičke dominacije, izvrsnih defenzivnih sposobnosti i igračkog talenta bio je prototip modrenog veznjaka. Svega dvije godine kasnije, s tek navršenih 19 godina, prešao je u Chelsea za 20 milijuna eura.

U Londonu se zadržao 11 godina, ukupno je za Bluese odigrao 372 utakmice, zabio šest golova i upisao 13 asistencija. Mikel je u 30. godini života odlučio napustiti Europu i otići u Kinu. U Tj Tedi dočekao je Svjetsko prvenstvo 2018. na kojem je vodio nigerijsku reprezentaciju s kapetanskom trakom oko lijeve ruke. Između ostalog i u 0:2 porazu od Hrvatske na otvaranju turnira.

U Englesku se vratio početkom 2019. odigrao je polusezonu u Middlesbroughu nakon čega je prešao u Trabzonspor. Tamo je bio do pojave koronavirusa, a karijeru je na ljeto 2020. ponovno nastavio na Otoku, u Stoke Cityju. Za Stoke je upisao 41 nastup u Championoshipu i engleskim kupovima, a onda je ovog ljeta otišao u Kuvajt. Tamo se zadržao svega četiri mjeseca te je početkom studenog i nakon samo dvije odigrane utakmice raskinuo suradnju s najtrofejnijim kuvajtskim klubom.

Od Chelsea i kapetanske trake na Svjetskom prvenstvu do otkaza u Kuvajtu za samo tri godine...


Tagovi

John Obi MikelNigerijanigerijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti