REUTERS/Kenan Asyali
REUTERS/Kenan Asyali

Bio je želja Tudora prošlog ljeta u Hajduku, a sad mu propada transfer u klub s kojim je osvojio titulu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.06.21. | 15:31

Nosio je desetku i bio četvrti najplaćeniji igrač Galatasaraya

Prošlog ljeta turski mediji donijeli su senzacionalnu vijest o mogućem dolasku Younesa Belhande u Hajduk. Fotomac je pisao kako je Igor Tudor kontaktirao Galatasaray, tadašnji klub Belhande, zbog dovođenja igrača na posudbu u Hajduk. Ta priča se nije ostvarila, a Belhanda je sredinom ožujka ove godine otišao iz turskog velikana gdje je nosio desetku i bio četvrti najplaćeniji igrač s 2 milijuna eura godišnje.

Krajem svibnja Belhanda je dogovorio sve s matičnim Montpelllierom s kojim je osvojio titulu u sezoni 2011./12. Imao je usmeni dogovor s predsjednikom Laurentom Nicollinom za trogodišnji angažman, a kako piše ugledni L'Equipe čini se da do tog transfera neće doći.

Problem je financijska situacija u kojoj se nalazi Montpellier. Klub je u nesigurnoj financijskoj situaciji zbog manjih prihoda od TV prava, a trebali bi ostvariti i neke izlazne transfere da bi Belhanda mogao doći. Predsjednik kluba potvrdio je usmeni dogovor, ali i naveo kako sada potpis nije moguć jer ne mogu ispuniti financijske uvjete dogovora.

Poručio je Marokancu da može slobodno potražiti novi angažman, a interesa ne nedostaje. Za usluge nekad jednog od svojevremeno najtalentiranijih veznjaka zanima se Nica te nekoliko klubova iz Engleske, Turske i Katara.

Osim za Montpellier i Galtasaray, Belhanda je tijekom karijere igrao za Dinamo Kijev, Schalke i Nicu.


Tagovi

MontpellierYounes BelhandaIgor TudorHajdukLigue 1

Ostale Vijesti