Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Bio je veliki talent, trebao je s Kovačićem biti vođa Dinama, a sada potpisao za klub iz 2. slovačke lige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 08:37

Ovo mu je čak 14. klub u karijeri koja se nije razvila sukladno očekivanjima koja su bila visoka

Zanimljiv transfer odrađen je u slovačkom nogometu, a glavni akter nekadašnji je veliki talent Osijeka, a potom i Dinama - Dino Špehar.

Sin legendarnog Roberta Špehara promijenio je klub, spustio se iz prve u slovačku 2. ligu. Njegov novi klub je Petržalka, u koju je besplatno stigao iz Skalice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dino Špehar rođen je 1994. godine, nedavno je napunio 30 godina, a kao junior je slovio za velikog talenta hrvatskog nogometa te je 2013. proglašen za najboljeg igrača juniorskog prvenstva. Sa 17 godina iz matičnog Osijeka odlazi u Dinamo, koji je za njegov transfer platio 500 tisuća eura.

"Ugovor je potpisan na sedam godina, riječ je o jednom od najtalentiranijih igrača s ovih prostora", rekao je 2011. godine Zdravko Mamić na predstavljanju novog pojačanja, od kojeg se očekivalo da bude vođa Dinama, zajedno s vršnjakom Mateom Kovačićem.

Taj je transfer bio popraćen velikom medijskom pažnjom, ali Špehar junior nije izdržao pritisak. U Dinamu se nikada nije afirmirao, stoga je završio na posudbama u Lokomotivi i Istri 1961, da bi ga Dinamo 2015. godine besplatno pustio u RNK Split. Špehar je skupio 20 prvoligaških nastupa u dresu Osijeka, dva u dresu Dinama, pet u dresu Lokomotive, 32 ih ima kao član Istre 1961, dok je u sezonama 15/16. i 16/17. nosio dres RNK Splita. Zaustavio se na brojci od 88 nastupa i šest pogodaka, dok je njegov otac Robert, jedna od legendi Osijeka, skupio 141 nastup i 88 golova u 1.HNL.

Po odlasku iz HNL-a Špehar je igrao za Cluj, Concordiju, D.Calarasi, Kukesi, Sered, Olimpiju, Aluminij, Skalicu, dok će mu Petržalka biti čak 14. klub u seniorskoj karijeri. U klubu iz istoimenog kvarta u Bratislavi, Špehara očekuje borba za povratak u elitni razred slovačkog nogometa jer se Petržalka nakon 17 kola nalazi na 3. mjestu prvenstvene ljestvice.

Inače, Petržalku pamtimo i po tome što je u sezoni 2005/06 bila jedna od najvećih senzacija u europskim kupovima. Prvo su u 2. pretkolu Lige prvaka s ukupnih 5-4 izbacili Celtic, potom su boljim izvođenjem 11-eraca izbacili Partizan i prošli u grupnu fazu. Igrali su u skupini s Interom, Portom i Rangersom i senzacionalno osvojili 3. mjesto, što im je donijelo prezimljavanje u Kupu Uefa, no zapeli su već na prvoj prepreci u nokaut fazi. Bolji od njih bio je Levski iz Sofije s ukupnih 2-1. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dino ŠpeharZimski prijelazni rok 2024.nogometni transferitransfertransferitransferi uživoSlovačka Fortuna ligaSlovačka

Ostale Vijesti