Tino Juric/PIXSELL
Tino Juric/PIXSELL

Bio je velika nada Hajduka i mladi reprezentativac, a sad je raskinuo s bugarskim prvoligašem (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 13:16

U U-21 reprezentaciji je igrao s Rakitićem, Kramarićem, Lovrenom i Perišićem, dok se u novom/starom klubu se zadržao – vjerovali ili ne – tek 20-ak dana…

„Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba“, poznata je hrvatska izreka koju možemo parafrazirati i za ovaj konkretan slučaj prilagoditi na način da napišemo „Ivan u Bugarsku, Ivan iz Bugarske“. Naime, prije 20-ak dana pisali smo da je Ivan Lendrić, nekoć velika nada splitskih Bijelih, potpisao za bugarskog prvoligaša Tsarsko Selo. Danas pak pišemo o tome kako Ivan Lendić više nije igrač Tsarskog Sela te je 30-godišnji napadač rodom iz Splita ponovno u statusu slobodnog igrača.

Ni punih mjesec dana Lendrić nije bio registriran kao igrač bugarskog prvoligaša. Odigrao je dvije utakmice, prvo protiv Beroe osam minuta, a onda i 25 minuta protiv Lokomotiv Plovdiva. Uprava je očito procijenila kako im Lendirć neće biti od pomoći u borbi da osiguraju ostanak u ligi pa je tako s Hrvatom raskinuta suradnja.

Tsarsko Selo je trenutno posljednja momčad bugarskog prvenstva, a u klubu je od ovog siječnja i Vencislav Hristov, 33-godišnji napadač koji je jedan kratak period proveo igrajući u Rijeci koja ga je otkupila od Beroe za 80 tisuća eura.

Lendrić je pak prije dolaska u Bugarsku igrao za Neu Salamis s Cipra, a ukupno je u karijeri promijenio čak 15 klubova!

Zanimljivo, u dresu U-21 reprezentacije skupio je sedam nastupa i dva pogotka, za mjestu u vrhu napada borio se s Vukušićem, Kramarićem i Kalinićem, dok su tih godina za mini Vatrene igrali igrači poput Rakitića, Lovrena, Perišića, Badelja, Vrsaljka, Ademija, Maloče, Jajala, Vide, Tomečaka, Delača, Kreilacha i Pamića.

Najveći trag ostavio je u susjednoj BiH gdje je u dva navrata bio prvi topnik lige (10/11. i 16/17.), a nakon što mu je to drugi put pošlo za rukom javio se francuski Lens koji ga je doveo za 300 tisuća eura.

Što se tiče nastupa u 1. HNL, ukupno ih je skupio 25, s tim da je postigao šest pogodaka – četiri u dresu Hajduka i dva u dresu Lokomotive.



Tagovi

Ivan LendrićTsarsko SeloBugarskaHrvatska

Ostale Vijesti