Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bio je velika nada Hajduka i devetka U-21 reprezentacije, a sad karijeru nastavlja na Cipru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 11:28

U dva je navrata bio prvi strijelac BiH Premier lige, a dobrim igrama zaradio je transfer u Lens.

Bilo je to ljeto 2011. godine. Ivan Lendrić vratio se na Poljud nakon jednogodišnje posudbe u Zrinjskom, a prije početka priprema s Bilima odradio je kvalifikacijski ciklus s U-21 reprezentacijom za Euro za mlade 2012. godine. Iako je nosio broj 11, Lendić je igrao na mjestu 'devetke'.

U U-21 reprezentaciji tih je godina konkurencija bila itekako snažna. Iako nisu isto godište, za minute u 'kockastom dresu' borio se Markom Šimićem, igračem koji je u Aziji ostvario veliku karijeru, Antom Vukušićem, Andrejom Kramarićem, Nikolom Kalinićem i Petrom Sliškovićem. Igrali su tih godina za mini Vatrene igrači poput Rakitića, Lovrena, Perišića, Badelja, Vrsaljka, Ademija, Maloče, Jajala, Vide, Tomečaka, Delača, Kreilacha, Pamića, Šovšića… Talenta je bilo 'na bacanje'!

A Lendrić je bio jedan od najvećih. Hajduk je tih godina u svojoj svlačionici imao niz fantastičnih igrača. Već spomenuti Vukušić i Maloča, pa Anas Sharibini i Marin Tomasov, kapetan Srđan Andrić, Drago Gabrić, Mato Neretljak, Giga Vuković.. Od mladih nada tu su bili Tonći Kukoč, Mirko Oremuš, Dinko Trebotić, Filip Ozobić, Mario Tičinović, Krešo Ljubičić, Mijo Caktaš i Franko Andrijašević. Ne čudi da Lendić nije uspio pronaći svoje mjesto pod suncem…

Kao igrač 'težak' 850 tisuća eura otišao je prvo put Zulte Waragema, da bi se onda godinu dana kasnije vratio u Lokomotivu gdje se zadržao svega pola godine. I onda, od siječnja 2014. godine, kreće njegov 'put po Europi'. Unazad sedam godina Lendrić je promijenio 10 klubova u osam različitih zemalja, a sad je, nakon što nije uspio pronaći zajednički jezik s upravom Željezničara u čijem je dresu odigrao najbolje sezone svoje karijere, kao slobodan igrač preselio na Cipar.

Njegov novi poslodavac je Nea Salamis, a za spomenuti su klub prethodnih sezona igrali Ivan Fuštar, Ivan Čurjurić i Dino Škvorc.

Prošle je sezone Nea Salamis sezonu okončala na 10. mjestu ciparskog prvenstva. Klubovi kao što su Omonia, AEL, Apollon, Anorthosis i APOEL su ipak stepenicu iznad, ali ciparska liga je u nevjerojatnom rastu stoga svake godine neki novi klub 'procvjeta'.

Ovo ljeta Nea Salamis je dovela 11 igrača, dok su u suprotnom smjeru otišlo njih 14, od kojih je zarada ostvarena na samo jednom, a ona je bila skromnih 30 tisuća eura.



Tagovi

Ivan LendrićHajdukHNL

Ostale Vijesti