Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bio je U-18 reprezentativac, u 1.HNL igrao za tri različita kluba, a sad karijeru nastavlja u švedskom prvoligašu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 17:18

Njegova tržišna vrijednost iznosi 350 tisuća eura, a s novim klubom dogovorio je dvogodišnju suradnju.

Nekadašnji branič Inter Zaprešića, RNK Splita, Rudeša i Cibalije, Josip Filipović, novi je član švedskog prvoligaša Mjallbyja, potvrdili su iz kluba na društvenim mrežama i službenim stranicama.

Filipović je s novim klubom potpisao do konca 2022. godine, a od ljeta je imao status slobodnog igrača nakon što je prethodno raskinuo suradnju sa slovenskim Rudarom.

Ovaj 24-godišnji defenzivac igra na mjestu desnog beka, a po potrebi može biti upotrebljiv i na mjestu stopera. Svojevremeno je bio član U-17 i U-18 reprezentacije, a u 1.HNL nastupao je za tri različita kluba s tim da je najveći broj nastupa (23) skupio u dresu Rudeša u sezoni 18/19.

Debi u 1.HNL ostvario je krajem studenog 2012. godine u domaćem porazu njegovog Inter Zaprešića protiv njegovog kasnijeg poslodavca, RNK Splita (0:2). Zanimljivo, tu utakmicu odlučio je Ante Rebić s pogotkom i asistencijom, a Filipović je tih godina dijelio svlačionicu s Tomijem Jurićem, Mislavom Oršićem i Franom Mlinarom.

Njegova nova momčad prošlu je sezonu završila na petom mjestu Allsvenskan lige, a zanimljivo je kako nova se 1. prvenstveno kolo igra tek sredinom travnja. Ipak, imat će Filipović prilika za dokazivanjem i ranije od toga jer Švedski kup, koji ima poprilično zanimljiv format, počinje za nešto manje od tri tjedna, a Mjallby će pritom odigrati minimalno tri utakmice.

Dodajemo za kraj kako je Filipoviću Mjallby osmi klub u karijeri te da bi se treninzima nove momčadi trebao priključiti već sutra.



Tagovi

Josip FilipovićtransferiPrva švedska nogometna ligaMjallbyAllsvenskanAllsvenskan liga

Ostale Vijesti