Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic
Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic

Bio je prvi topnik Dinama, a sad se nakon četiri godine vratio u Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 08:06

Branit će boje poljskog prvoligaša

Senzacionalan transfer napravio je Dinamo u sezoni 2014./15 kad je na Maksimir iz Fergusonovog Mancheter Uniteda sletio čileanski napadač Ángelo Henríquez. Tada je stigao na posudbu iz engleskog velikana, a godinu kasnije Modri su ga otkupili za oko 1,5 milijuna eura. Za Dinamo je odigrao 128 utakmica i zabio 51 gol, a već u prvoj sezoni bio je drugi strijelac HNL-a s 20 zgoditaka tek jednim manje od tadašnjeg najboljeg strijelca Andreja Kramarića.

Idućih sezona nije bio na istoj razini, a Maksimir je napustio u siječnju 2018. godine kada je prodan u meksički Atlas u kojem je proveo tek sedam mjeseci. Uslijedio je povratak u matični Universidad de Chile gdje je bio sve do novog transfera.

Proteklu godinu napadač koji je puno obećavao proveo je u brazilskom prvoligašu Fortalezi. Za njih je odigrao 20 utakmice te zabio tek jednom i dva puta asistirao. Nakon izbivanja četiri godine iz Europe i igranja po Amerikama vraća se u Europu.

Henríquez je dogovorio transfer u novog poljskog prvoligaša Miedz Legnicu. S novim klubom potpisao je trogodišnji ugovor, a oni su u Ekstraklasu prošle godine ušli premoćno osiguravši si plasman s 15 bodova prednosti u drugoj poljskoj ligi.


Tagovi

Angelo HenriquezDinamo ZagrebPoljskaEkstraklasa

Ostale Vijesti