Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bio je prvi Iranac u HNL, nije se naigrao u Dinamu, a sada će mu suigrač biti Kekov ljubimac

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.07.21. | 08:54

Dinamo ga se brzo riješio

U ljeto 2016. bio je najavljen kao pojačanje kojeg je Dinamo pratio i u kojeg su bili sigurni da će donijeti kvalitetu više kada je dolazio iz iranskog Sephana. Međutim, najavljeno se nije nikad ostvarilo. U Dinamu se kao 22-godišnjak nije uspio nametnuti, a upisao je tek tri nastupa za prvu momčad i devet za drugu momčad.

Dinamo ga je slao na posudbu u Lokomotivu, ali ni tamo nije uspio izboriti mjesto u prvih 11 i postao je problem kojeg su se htjeli riješiti kad nitko nije htio dovesti ga ni na posudbu da preuzme njegovu plaću.

Ako još razmišljate o kome je riječ, pomoći ćemo vam. Prvi Iranac u HNL-u Ali Karimi je glavni akter ove priče. Iz Dinama se vratio kući u Sephan 2017. godine, a kasnije ga je karijera vodila u iranskog velikana Esteghlal, a onda je prošle godine otkrio Katar.

Tamo je igrao za Quatar SC i Al-Duhail, a sada će se ponovno okušati u europskom nogometu. Naime, potpisao je ugovor s turskim Kayserisporom, klub za koji su prošle sezone igrali Anton Maglica, Karlo Muhar i Zoran Kvržić. Prva dvojica više nisu u klubu, a nekadašnji Kekov ljubimac iz Rijeke dočekat će prvog Iranca HNL-a u turskom klubu.

Ali Karimi je tijekom karijere igrao i za iransku reprezentaciju za koju je upisao 13 nastupa bez postignutih golova.


Tagovi

KayserisporAli KarimiZoran Kvržić

Ostale Vijesti