Bio je najbolji napadač Premiershipa, vrijedio je više od 40 milijuna eura, a sada ide besplatno!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.11.15. | 22:28

Michu je napustio Swansea City nakon što je s klubom postigao financijsku nagodbu i dogovorio raskid ugovora i to nakon višemjesečne agonije.

29-godišnji španjolski napadač je bio prvi strijelac 'Labudova' u sezoni 2012/2013. s 22 gola u sjajnoj prvoj sezoni nakon dolaska iz Rayo Vallecana za nešto manje od tri milijuna eura.

Bila je to prava sitnica, budući da je već na debiju postigao dva pogotka u petardi protiv Queens Park Rangersa, a ubrzo su ga sjajne partije svrstale među najbolje napadače Premiershipa. Do kraja sezone je punio naslovnice medija na Otoku, donio je Swanseu Liga kup pogotkom u finalu i bio je na vrhuncu slave. Njegov menadžer je tada tvrdio da mu je vrijednost 30 milijuna funti, odnosno 42 milijuna eura.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/SMzuozNnSuA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ali dogodila mu se ozljeda zgloba zbog koje je u sljedećoj sezoni ubilježio samo 24 nastupa za Swansea i šest se puta upisao u strijelce te nije zaigrao za Swansea od travnja 2014. godine. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Napoliju gdje je zbog ozljede zabilježio samo šest nastupa te njegov ugovor nije otkupljen.

Ugovor sa Swanseom, kojeg je produljio na vrhuncu slave u siječnju 2013. godine, vrijedi mu do idućeg ljeta, no uspio je s čelnicima kluba postići sporazumni raskid ugovora i može bez odštete napustiti 'Labudove' i preseliti u novi klub.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/sHGhe-IMEhQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Michu, koji je ukupno zabio 28 pogodaka u 67 utakmica za Swansea City nije bio u momčadi od povratka iz Napolija, trenirao je s drugom momčadi, a predsjednik kluba Huw Jenkins je još u svibnju rekao kako je malo vjerojatno da će ponovno zaigrati za Swansea.

Očekuje se njegov povratak u Španjolsku i to najvjerojatnije u redove španjolskog četvrtoligaša Langrea.

Dodajmo da je Michu dobio poziv i u španjolsku reprezentaciju protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a i povezivalo ga se s dolaskom u Arsenal nakon iznenađujuće dobre i uspješne prve sezone u engleskom nogometu.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/SWxra14RrxM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/sgI9NZjkYcg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Swansea CityNapoliMichu

Ostale Vijesti