Screnshoot
Screnshoot

Bio je na prvom popisu Nigerije za SP u Rusiji, u najboljim je igračkim godinama, a sad je došao u 2. HNL!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 17.02.22. | 15:12

Posljednji angažman imao je u Indiji, a prije toga je igrao za Tobol

Stephen Eze je novi igrač Solina, javlja portal Dalmatinski nogomet. 27-godišnji stoper sjajnih fizičkih predispozicija je stigao u klub nakon avanture u indijskom Jamshedpuru, a prethodno je igrao za Tobol, Lokomotiv Plovdiv i Kano Pillars.

Eze nikad nije odigrao nijednu utakmicu u dresu ovosezonskog europskog krvnika Hajduka jer je na jednom od prvih treninga u dresu Tobola teško ozlijedio koljeno radi čega je morao biti operiran u Turskoj. Svoj prvi angažman na Starom kontinentu imao je u bugarskom Lokomotivu kojem se priključio u siječnju 2018. godine, a zanimljivo je kako ga je bivši izbornik Nigerije Gernot Rohr uvrstio na preliminarni popis od 30 mogućih putnika na SP 2018. godine u Rusiji.

Za reprezentaciju Nigerije upisao je ukupno 13 nastupa, igrao je i B reprezentaciju, a od klupskih ostvarenja ima osvojen Bugarski kup u sezoni 18/19. kad je Lokomotiv vodio Bruno Akrapović, bivši trener RNK Splita koji se povezivao s Dinamom po odlasku Zorana Mamića.

Solin je trenutno 14. momčad 2. HNL, a novi trener Toni Golem u Ezeu je dobio veliko pojačanje za nastavak sezone.

Spomenimo za kraj kako je Ezeova tržišna vrijednost 425 tisuća eura, a stasiti stoper (198 cm) uskoro bi trebao biti i službeno predstavljen kao novi igrač kluba.


Tagovi

Solin2. HNLnigerijska nogometna reprezentacijaTobol

Ostale Vijesti