Action Images
Action Images

Bio je kapetan Hrvatske, igrao za Hajduk i Dinamo, a u posljednje dvije sezone zabio je dva gola

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 14:34

Ovog ljeta spominjao se potencijalni povratak u HNL, možete li pogoditi u koji klub?

Ako nekom od hrvatskih napadača posljednjih sezona 'ne cvjeta cvijeće' onda je to Duje Čop.

Bivši napadač Hajduka i Dinama, igrač koji je u jednoj utakmici bio i kapetan Vatrenih, danas ima status rezerve u belgijskom prvoligašu Standardu.

Iako je u tek ušao u one najzrelije igračke godine, u kojima mnogi napadači tek tada pokažu svu raskoš svog talenta i onaj 'nos za gol', Čopa ne ide pa ne ide...

Naime, bivši hrvatski reprezentativac u protekle je dvije sezone (ne računamo ovu koja je tek krenula) tek dva puta uspio zatresti suparničku mrežu.

U cijeloj sezoni 18/19. Čop se nije upisao u listu strijelaca (igrao je za Standard i Valladolid), dok je prošle godine dva puta tresao mrežu. Prvi put nastradao je belgijski četvrtoligaš RUS Rebecq kojima je zabio u drugoj rundi Kupa, a nakon toga poentirao je i u gostujućoj pobjedi protiv Genka. Taj, ujedno i svoj posljednji pogodak u nekom službenom natjecanju, postigao je 16. veljače, što bi u prijevodu značilo da će za tjedan dana njegov golgeterski post trajati dugih devet mjeseci.

Da bi stvar po nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca bila gora, on u jučerašnjem remiju protiv Antwerpa nije ni sudjelovao. Sreća u nesreći je ta što se ne radi o COVID-u, već nešto blažoj ozljedi koju bi trebao zaliječiti u naredna dva tjedna.

Zanimljivo, ovog ljeta se spominjao njegov potencijalni povratak u HNL, a u slučaju da nisu uspjeli dogovoriti Miereza, navodno je baš Čop bio zamjena Osijeka u ljetnom prijelaznom roku za mjesto središnjeg napadača

Dodajemo za kraj kako je ove sezone Čop skupio ukupno 10 nastupa, a pritom je zabilježio tek dvije asistencije.


Tagovi

Duje ČopJupiler ligaStandard LiegeStandard

Ostale Vijesti