REUTERS/Kim Hong-Ji
REUTERS/Kim Hong-Ji

Bio je jedan od većih talenata u La Masiji, a danas je slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 09:46

Predviđali blistavu karijeru, a on je s 23 godine bez kluba

Prošlo je deset godina otkako je Barcelona počekla oblikovati tada nevjerojatno talentiranog južnokorejca Lee Seung-wooa. Predviđali su mu da će doseći visine Park Ji-sunga u Južnoj Koreji, a neki su išli toliko daleko da su ga zvali korejski Messi. Smatrao se velikim talentom i jednim od najperspektivnijih nogometaša u La Masiji gdje je u prvoj sezoni zabio 39 golova u 29 utakmica.

No, od obećavajuće karijere nije se ostvarilo puno. Tek jedan kratki nastup za Barcelonu B, dok prve momčadi nije ni vidio. Barcelona ga je uspjela 2017. godine prodati Veroni koja je vjerovala u njegov razvoj za milijun i pol eura gdje je igrao u Serie A i B, ali ni tamo se nije proslavio.

Verona ga je prodala još jednom klubu koji je vjerovao da bi mogao ostvariti potencijal, belgijskom Sint-Truidenu, a rezultat je bio isti. Od tamo je bio na posudbi i u portugalskom Portimonenseu gdje je ovaj krilni napadač upisao tek četiri nastupa.

Ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu za belgijsku momčad koja je konačno odustala i odlučila mu se zahvaliti na suradnji. Tako su mu jučer raskinuli ugovor i dali mogućnost nekom drugom klubu da se ponada u razvoj njegovog potencijala, samo bez odštete.


Seung-woo bio je reprezentativac Južne Koreje do 20 godina, a bio je dio seniorske selekcije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. S reprezentacijom ima zlato osvojeno na Azijskim igrama.


Tagovi

Lee Seung-WooBarcelona

Ostale Vijesti