Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Bio je Hajdukova meta, ostvario zavidnu karijeru, a sad ide u reprezentativnu mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 11:28

Hajduk ga je prije desetak godina mogao kupiti za 300 tisuća eura, a kasnije je koštao 30 milijuna

Na zimu 2010. godine u hrvatskim medijima pojavilo se prvi puta ime tada 18-godišnjeg kenijskog veznjaka Victora Wanyame. U to vrijeme bio je meta Hajduka, a na preporuku Ivana Leke u Belgiju su ga išli gledati tadašnji šef struke Hajduka Ivica Šurjak i pomoćni trener Igor Tudor dok je trener prve momčadi bio Edoardo Reya.

Mogao je Hajduk tada 18-godišnjeg Kenijca otkupiti za 300 tisuća eura od belgijskog Germinal Beerschot Antwerpena, ali u konačnici su se odlučili vratiti tada 21-godišnjeg veznjaka Marina Ljubičića iz Zadra.

Junak naše priče godinu dana kasnije je završio u škotskom Celticu za 1,1 milijun eura, a onda 2013. u Southamptonu za 14.5 milijuna. Sveci su ga 2016. godine prodali Tottenhamu za 14.4 milijuna eura, a prema Transfermarktu 2018. godine koštao je 30 milijuna eura.

U ožujku prošle godine napustio je Premier ligu sa 154 nastupa 10 golova i tri asistencije, a zamijenio je za MLS gdje nastupa za Montreal Impact.

Kenijac je jučer najavio kraj reprezentativne karijere na svom Twitter profilu.

„Dok sam odrastao uvijek mi je bio san dobiti priliku predstavljati svoju državi. S velikim ponosom mogu reći da sam imao sreću živjeti svoj san. Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih pomogao savezu s terena, ali do tada ću i dalje biti najveći navijač Harambee Starsa i bodrit ću vas sa strane.“, napisao je u svom oproštaju od reprezentacije za koju je nastupio 52 puta i zabio sedam golova.



Tagovi

Victor WanyamaHajdukCelticSouthamptonTottenham

Ostale Vijesti