Marko Mrkonjic/PIXSELL
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Bio je devetka Osijeka, kasnije zabijao u Ligi prvaka, a sad je pred potpisom za klub iz BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 09:14

Zabio je u drugoj minuti sudačke nadoknade protiv Spartaka u Moskvi čime je svojoj momčadi osigurao jedan od dva boda te sezone.

Ako je vjerovati susjednim medijima, izgleda kako će bivši napadač Osijeka, koji protekle tri i pol godine brani boje slovenskog velikana Maribora , Jasmin Mešanović, uskoro postati novi igrač FK Sarajeva.

Ovaj 29-godišnji napadač je prije Maribora branio boje Zrinjskog, Osijeka, Čelika i Slobode iz Tuzle, ali je svoje najbolje dane u karijeru proveo baš u slovenskom velikanu s kojim je čak jedne sezone igrao i u grupnoj fazi Lige prvaka. Čak štoviše, ne samo da je igrao, već i zabijao! Maribor je u sezoni 17/18. bio dio grupe Grupe E te su u skupini sa Spartakom iz Moskve, Liverpoolom i Sevillom uspjeli osvojiti dva boda. Za jedan od ta dva boda, 'glavni krivac' bio je baš Mešanović koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade u utakmici protiv Spartaka u gostima zabio jedan od svojih najvažnijih pogodaka u karijeri. Zanimljivo, u toj utakmici Mešanović je u igru ušao u 83. minuti zamijenivši pritom današnjeg veznjaka Osijeka Damjana Bohara.

Kad je već naglasak na Osijeku, važno je istaknuti kako je Mešanović jednu sezonu branio boje kluba sa samog istoka Hrvatske. U 1.HNL je skupio 29 nastupa, postigao je četiri pogotka, a svakako je najvažniji bio onaj protiv Dinama u Gradskom vrtu. Gosti su vodili sve do 84. minute pogotkom Domagoja Pavičića, ali njihovo slavlje prekinuo je Mešanović kojem je Vojnović spustio loptu točno na nogu, a snalažljivi napadač iz blizine je uspio ugurati loptu u mrežu kraj nemoćnog Portugalca Eduarda.

Sažetak utakmice Osijek - Dinamo u kojoj je Mešanović zabio za izjednačenje pogledajte OVDJE

Kako javljaju susjedni mediji, u ovom transferu Sarajevo neće za Mešanovića platiti nikakvu odštetu usprkos tome što je njegova tržišna vrijednost 600 tisuća eura, ali će Mariboru u slučaju nekog budućeg transfera pripasti 20 posto iznosa.

Slovenski mediji pišu kako je glavni razlog zašto Maribor pušta besplatno Mešanovića u Sarajevo njegova velika plaća (120 tisuća eura godišnje) te dodaju kako je trenutno vodeća momčad BiH Premijer lige 29-godišnjaku koji je skupio jedan nastup za reprezentaciju spremna ponuditi potpuno iste uvjete kakve je imao u Sloveniji.

Dodajemo za kraj kako transfer još uvijek nije službeno potvrđen, ali to bi se trebalo dogoditi do kraja današnjeg dana.


Tagovi

FK SarajevoSarajevoOsijekMaribortransferiJasmin Mešanović

Ostale Vijesti