Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bio je član Vatrenih na prošlom Euru, a sad je ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 15:17

Istekla mu je ugovorna obveza, baš kao i dvojici bivših igrača Hajduka od kojih se jedan može pohvaliti kako je vlasnik nagrade 'Hajdučko srce'.

Ivan Vargić više nije vratar Kopera.

Bivši vratar Osijeka, Rijeke, Lazija i Anorthosisa stigao je u Koper u siječnju 2020. godine – prvo na šestomjesečnu posudbu iz Lazija, a nakon što mu je istekao ugovor s talijanskim velikanom, dogovorio je jednogodišnju suradnju s klubom koji je prije 11 godina osvojio svoj zasad prvi i jedini naslov prvaka Slovenije.

Koper je ove sezone bio povratnik u elitni rang slovenskog nogometa, a tamo su, nakon šokantne završnice, uspjeli i zadržati. U doigravanju za Prvu ligu snage su odmjerili s NK Krkom, s tim da su do konačnog slavalja došli puno teže od očekivanog.

Prva utakmica završila je 0:2 gostujućom pobjedom Kopera, ali kad su svi očekivali rutinsko odrađivanje posla u drugom susretu, Krka je umalo napravila veliki preokret. Momčad iz Novog mesta je nakon sat vremena igre vodila rezultatom 0:3, ali je ipak u konačnici Koper izborio ostanak. Prvo je za smanjenje rezultata zabio Brazilac Victor Juffo, da bi onda heroj domaćeg sastava postao Hrvat Ivan Jelić Balta, nekadašnji branič Rudeša i Varaždina.

Iako je ostanak izboren, uprava kluba nije odlučila zadržati Vargića u klubu pa će tako on, zajedno s dvojicom nekadašnjih igrača Hajduka – Goranom Jozinovićem i Markom Pejićem – uskoro postati slobodan igrač.

Zanimljivo, na posljednjem Euru 2016. godine u Francuskoj, Ivan Vargić bio je član Vatrenih. Tad je bio igrač Lazija, imao je status trećeg vratara, a osim njega za mjesto jedinice konkurirali su Danijel Subašić i Lovre Kalinić.

Zasad nije poznato gdje će spomenuti trojac nastaviti svoje karijere, ali ne treba odbacivati mogućnost povratka u HNL.


Tagovi

Ivan VargićGoran JozinovićMarko Pejićnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokHNLHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti