Biliću se smiješi ista sudbina: Uprava Palacea dala legendarnom Nizozemcu jednu utakmicu za spas radnog mjesta!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.09.17. | 19:00

Nakon njegove katastrofalne epizode u Interu, u kojem je u milanskom klubu proveo svega tri mjeseca unutar kojih je u 14 utakmica poražen čak sedam puta, nizozemska nogometna ikona i trener Crystal Palacea, Frank de Boer mogao bi u još kraćem roku „dobiti nogu“ u Londonu!

Naime, nakon što je u prva tri kola na klupi Crystal Palacea ubilježio tri poraza bez postignutog pogotka, uprava kluba upalila je crveno svjetlo. Nekima se to možda čini previše, s obzirom da Palace nema jasne ambicije ove sezone osim eventualno lova na stabilnu sredinu ljestvice, ali čini se kako njegove metode ne leže dobro momčadi Palacea.

Slično kao i u Interu, de Boer je usiljeno pokušao „preko noći“ implementirati svoj preferirani sustav koji mu je donio uspjeha u Ajaxu na obje momčadi koje je vodio po odlasku iz Amsterdama, što naravno nije bio dobar potez. U Palaceu su mu stoga već nakon tri katastrofalna kola i potonuća pred samo dno tablice dali imperativ pobjede u gostima na prošlosezonskom najtežem gostovanju u Premiershipu, kod Burnleyja, inače neće spasiti posao.

Izvještaji već govore kako de Boer planira odbaciti sustav s trojicom iza koji igrači nisu uspjeli usvojiti u tako kratkom roku, te da bi u nedjelju trebao istrčat na Turf Moor u 4-3-3 formaciju, a sve to kako bi pokazao da je spreman prilagoditi sustav ekipi koju ima na raspolaganju. Ukoliko ne uspiju ono što mnogima lani nije pošlo za rukom, de Boera bi trebao zamijeniti novoustoličeni sportski direktor kluba, Dougie Freeedman.

Spomenimo i da engleski mediji kao idućeg najugroženijeg trenera u Premiershipu ističu Slavena Bilića.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Frank De BoerSlaven Bilić

Ostale Vijesti