Ilustracija: PIXSELL/EONEA.HR
Ilustracija: PIXSELL/EONEA.HR

Bilićeva tvrtka 2022. poslovala s 12 tisuća eura gubitka, ali nudi - velike savjete

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.04.24. | 17:00

Hajduku trenutno također treba veliki savjet. Ako je suditi po tome - Ivane, vrime je!

Budući predsjednik Hajduka, Ivan Bilić, uspješan je ekonomist. Trenutno je direktor tvrtke Eonea koja se bavi savjetovanjem u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema stranici Poslovna.hr temeljni kapital financiran je 100 posto domaćim kapitalom. Osnovani su 2021., a 2022. ostvarili su ukupni godišnji prihod u iznosu od 25.245,34 eura, ali iste su godine ostvarili neto rezultat poslovanja u iznosu od 12.643,57 eura gubitka.

Prije nego li je krenuo u poduzetništvo, radio je u cijenjenim tvrtkama za reviziju i financije a između ostalog je 2012. postao direktor Financijskog kontrolinga Addiko banke u koji je stigao iz Ernst&Younga. Tada je za Poslovni dnevnik, Tomislavu Hrastovčaku, u intervjuu dao sažetak svoje dotadašnje karijere.

"Nakon što sam diplomirao poslovnu administraciju na Georgia State Universityju u Atlanti odlučio sam se vratiti u Hrvatsku i profesionalnu karijeru započeti u tvrtki Ernst & Young. U E&Y-u sam od kasne 1999., a unutar 6 godina prošao sam put od asistenta do razine Menadžera u reviziji. Krajem 2005. godine, iskoristio sam priliku koja se otvorila u sestrinskoj tvrtki u Sloveniji i prešao u Ljubljanu gdje sam u idućih par godina vodio revizije na bankama i osiguranjima. Paralelno sam sudjelovao u stvaranju Odjela transakcijskih usluga u Sloveniji i Hrvatskoj te od 2009., kao Stariji Menadžer, vodio lokalne timove", rekao je i dodao:

"Veliki broj transakcija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini značio je i povratak u hrvatski ured u kojem sam istodobno bio nadležan za revizorske poslove. Nešto manje od četiri godine kasnije, eto prelazim u Hypo Alpe-Adria-Banku na poziciju direktora Financijskog kontrolinga."

Kako mu piše na stranici tvrtke Eonea, "dulje vrijeme je razmišljao o pokretanju vlastite firme za poslovno savjetovanje, te je skupa sa svojom bivšom kolegicom i sadašnjom šogoricom Ivanom često razgovarao o dvojnom osamostaljivanju. Iz ideje su zajedno pokrenuli Eoneu – malu firmu za veliki savjet."

Hajduku trenutno također treba veliki savjet. Ako je suditi po tome - Ivane, vrime je! (eg)



Tagovi

Ivan BilićHNLHrvatska nogometna ligaHajduk

Ostale Vijesti