Action Images/Jason Cairnduff
Action Images/Jason Cairnduff

Bilić: “Velika nas utakmica čeka, Swansea voli loptu kao i mi”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.10.22. | 09:00

Slaven Bilić se nada da će započeti život iz snova u Watfordu dok se priprema za svoju prvu domaću utakmicu na čelu Stršljenova večeras od 20.45

Slaven Bilić je na klupi Watforda debitirao prošli vikend u 4:0 pobjedi kod Stoke Cityja (napravite vi to u sunčanom Stokeu u podne, da antiparafraziramo onu o kišnom Stokeu navečer), nakon što je prošlog ponedjeljka imenovan glavnim trenerom, a bivši trener West Ham Uniteda sad čeka izazov protiv Swansea Cityja u srijedu navečer (20.45).

Bez zabrinutosti zbog novih ozljeda, hrvatski trener razumije važnost ‘momentuma’ u Championshipu i nada se da Stršljenovi mogu prirediti sličnu predstavu kao u nedjelju i pred svojim domaćim ‘vjernicima’.

"Ovo je dobar početak, vrlo obećavajuće", rekao je 54-godišnjak.

(1.85) Watford (3.35) Swansea (4.10)

“Nismo imali puno vremena za pripremu za sljedeću utakmicu, ali veselimo joj se. Imamo na čemu graditi plan igre, imali smo dobru utakmicu protiv Stokea, sjajnu pobjedu, četiri postignuta gola i čistu mrežu, a vidjet ćemo u kakvom su stanju igrači pred srijedu.”

Bilićev stožer nema velikih smo briga što se tiče ozljeda.

"Prerano je za neke igrače koji su ozlijeđeni da se vrate protiv Swanseaja, prije će protiv Blackpoola ili čak Norwicha".

Bilić je želio naglasiti da uoči prošlog nadmetanja u gostima nije bilo velikih promjena, a iako to nije bila savršena igra, pozitivno se odrazio na "idealan rezultat".

“Postavili smo momčad u formaciju koja najbolje odgovara igračima, na pozicije na kojima se osjećaju najugodnije i potaknuli smo ih da igraju”, objasnio je Bilić. “Pokazali smo im nekoliko šablona, ​​kako se braniti i napadati, kako ih otvarati i zatvarati, za to uvijek ima dovoljno vremena”.

Završilo je 4:0.

“Bio je to idealan rezultat, ali ne i idealna utakmica, bilo je puno grešaka u prvom poluvremenu, puno šansi koje nismo iskoristili kad smo imali prilike, ali ima dovoljno vremena da se te sitnice promijene. Samo smo htjeli sve staviti na pozicije na kojima mogu najviše utjecati na igru, i to se dogodilo.”

(1.85) Watford (3.35) Swansea (4.10)

Dok domaćini mogu imati pozitivan mentalitet u svojoj sljedećoj utakmici, Swansea je također pun samopouzdanja nakon dramatične 3:2 pobjede u gostima kod West Bromwich Albiona u subotu.

"U današnjem nogometu držiš momentum s tri boda, važno je igrati dobro i želiš ostati na tom valu samopouzdanja", dodao je Bilić.

“U srijedu je velika utakmica, Swansea je jako dobra momčad, igraju slobodan nogomet i nemaju pritiska. Ono što rade, rade jako dobro. Vole loptu kao i mi, pa će biti zanimljiva utakmica. Dolaze na naš stadion nakon dvije pobjede, tako da su u trenutku samopouzdanja i na tom valu”, poručio je Bilić. (G)

Championship, 13. kolo

Utorak, 4. listopada

Bristol – Coventry 0:0

Luton – Huddersfield 3:3

Sheffield Utd – Blackpool 0:0

Cardiff – Blackburn 1:0

Reading – Norwich 1:1

Srijeda, 5. listopada

Burnley – Stoke 20.45

Hull City - Wigan 20.45

Middlesbrough - Birmingham 20.45

Rotherham - Millwall 20.45

Watford - Swansea 20.45

Preston North End - WBA 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Slaven BilićWatfordSwansea CityChampionshipStoke City

Ostale Vijesti