Action Images/Peter Cziborra
Action Images/Peter Cziborra

Bilić nakon pobjede pohvalio oporavljenog Marokanca koji je promašio penal: “Trebao nam je baš netko poput njega"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 16.10.22. | 09:45

"Ne boj se i nemoj imati manjka samopouzdanja protiv bilo koga, to je recept", naglasio je trener Watforda nakon pobjede nad Norwichom 2:1

Slaven Bilić bio je oduševljen brzinom i intenzitetom rada svoje momčadi, posebno u prvom poluvremenu, kada su njegovi Stršljenovi osigurali pobjedu od 2:1 protiv Norwich Cityja na Vicarage Roadu u 15. Kolu Champiionshipa.

Imrân Louza se iskupio za rani promašeni jedanaesterac i postigao svoj drugi pogodak u jednako toliko utakmica, dok je Keinan Davis udvostručio vodstvo Watforda smirenom završnicom. Unatoč pogptku Josha Sargenta u smiraj prvog poluvremena, nogometaši Watforda su bili odlučni i osigurali tri važna boda.

Hrvatski trener je bio zadovoljan kako mu je momčad držala ritam od rane faze susreta i nada se ponavljanju ovakvih snažnih ulazaka u utakmicu i u budućnosti.

"Intenzitet je bio velik", započeo je Bilić pred englekim tv-kamerama svoj komentar utakmice.

“To je kao igra koju čekate; bilo je kao finale kupa. Od početka smo bili tako koncentrirani, gledali prema naprijed s loptom i bez nje. Na lopti smo ih rastezali i uvijek smo pokušavali ići naprijed. Naša prva ideja nije bila da dodajemo unatrag vratimo ili popravljamo izlazak”, kazao je Bilić.

“Kad smo dolazili u dobre situacije s našim napadačima, oni su išli ‘1 na 1’. Jedina loša stvar u prvom poluvremenu je rezultat koji je bio pozitivan, ali s moje strane trebao je ili mogao biti 3:0 ili 4:0”.

Na izvedbu utječe kondicija, ističe Bilić, dodajući da je njegovoj momčadi malo nedostaje.

“To se moglo vidjeti nakon 70 minuta, ali želja je i dalje postojala i željeli smo pritisnuti. Nekim igračima nedostaje te britkosti jer nisu trenirali nekoliko tjedana, ali kada ti igrači dođu u tu formu, a drugi se vrate nakon ozljeda, a naš je posao da ih tu dobijemo, tada ćemo imati ozbiljnu momčad ako nastavimo ovako raditi.”

Bilić je osjetio da je njegova momčad reagirala samopouzdano i mirno nakon Sargentova pogotka za goste u najnezgodnije vrijeme, prije odlaska na odmor, što je bio ugodan aspekt u predstavi punoj pozitivne strane.

“Ono što me najviše veseli je to što smo prošli tjedan primili drugi gol i odmah smo bili pognuti. Večeras smo primili u lošem trenutku, ali umjesto da na poluvrijeme odemo s negativnim pristupom, to nije utjecalo na nas. Ipak, bili smo hrabri i htjeli smo igrati s više igrača u završnici akcija”, naglasio je 54-godišnji Splićanin.

“U drugom poluvremenu sam bio zadovoljan jer smo zajedno patili, a mogli smo i njih kazniti. Sve u svemu, jako sam sretan. Prošli tjedan nam je bila prva prilika da radimo na intenzitetu igre i možda je to bila slučajnost, ali za mene nije. Bili su tako intenzivni ovaj tjedan u nekoliko trenažnih sesija”, pohvalio je svoje ‘boyse’ Bilić.

“Moramo ovo koristiti kao plan, da znamo što moramo učiniti u budućnosti protiv stvarno dobre momčadi poput Norwicha koja je prošle godine bila u Premier ligi. Ne boj se i nemoj imati manjka samopouzdanja protiv bilo koga, to je recept.”

Što se individualnih učinaka tiče, Bilić je izdvojio Imrâna Louzu i Dana Goslinga kao dva ključna igrača razlike protiv Kanarinaca.

"On [Louza] je takav karakter jer promašeni jedanaesterac nije utjecao na njega", dodao je.

“On je igrač za kojeg, kada govorimo o nogometu, znate da želite imati jake vezne igrače ispred obrane, ali ako želite kontrolirati igru ​​i biti dobri s loptom, onda vam treba baš netko poput njega”, pohvalio je Bilić 23-godišnjeg marokanskog reprezentativca, povratnika nakon ozljede, koji je zadnji put za reprezentaciju svoje zemlje zaigrao još pod Vahidom Halilhodžićem 25. ožujka protiv DR Konga. Ispada da ga sada bivši hrvatski izbornik priprema za Svjetsko prvenstvo, na kojem Maroko prvu utakmicu igra baš s Hrvatskom 23.studenoga…

 “On je dobar kreativan igrač na sredini terena i danas je to apsolutno bio. Bio je nevjerojatan, ali i u svom radu u fazi obrane. Može nastaviti s ovakvim partijama, bit će uspona i padova, naravno, ali ova predanost biva nagrađena”.

Louza u dvoboju s Gancem. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El GhanyLouza u dvoboju s Gancem. Foto: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Pohvalio je Bilić i Dana Goslinga.

“On je jedan od onih likova koji mi se stvarno sviđaju. Ne priča puno, ali kad ga pitam može li raditi posao na desnom beku, ne kaže da će pokušati, kaže da nema problema. Ovakvi likovi su nezamjenjivi i oni su oni koje želite”.

Bilić pojašnjava:

“Nije bilo lako igrati tamo jer je Norwich imao dobrog krillnog igrača i napadača Josha Sargenta. Dan je bio dobar na lopti sa svojim dodavanjima i lijepo je imati veznog igrača tamo. To je još jedna sigurna zona za nas u otvaranju i još jedan playmaker, jer može dodati”.

Za kraj razgovora je Bilić poručio navijačima Stršljenova, ali i konkurenciji:

“Ovo je dobra večer za nas i to je ono što nam je trebalo. Nije nam se sviđala tablica, i još nam se ne sviđa, ali večeras smo stvarno bili odlučni u tome da odradimo posao kako treba.” (nl)

Championship, 15. Kolo

Subota, 15. listopada

Watford – Norwich 2:1

Luton – QPR 3:1

Rotherham – Huddersfield 2:1

Bristol – Millwall 1:2

Burnley – Swansea 4:0

Cardiff – Coventry 0:1

Middlesbrough – Blackburn 1:2

Preston – Stoke 0:2

Reading – WBA 0:2

Sheffield Utd – Blackpool 3:3

Sunderland – Wigan 2:1

Nedjelja, 16. listopada

Hull – Birmingham 16.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18


Tagovi

Slaven BilićWatfordNorwich CityChampionshipImrân Louza

Ostale Vijesti