Hajduk ga otpustio prije četiri godine, a šeici danas kupili za milijun eura

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.10.19. | 16:57

Sjećate li se ovog majstora koji je prije četiri godine „dominirao“ HNL travnjacima?

Bivši igrač splitskog Hajduka, Temurkhuzha Abdukholikov, potpisao je za Khor Fakkan, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U Hajduk je došao u veljači 2014. iz matičnog Pakhtakora kao slobodan igrač. O njegovoj se karijeri brinula agencija WORTMANN SPORTMARKETING koja je svojevremeno pod sobom imala Djibrila Cissea, velikog brazilskog čarobnjaka Rivalda i dva ex reprezentativca Hrvatske – Marka Babića i Igora Bišćana.

Ovaj napadač iz Uzbekistana na Poljudu se zadržao točno godinu dana, a u tom periodu za splitske Bile nastupio je 11 puta, a jednom se navratu čak upisao i u listu strijelaca.

Iz Hajduka je otišao put Lokomotiv Tashkenta koji ga je 2017. prodao u Katar, točnije Al Sailiyaju, koji je za njega tada izdvojio 850 tisuća eura.

Ipak, nakon svega jedne sezone (29 nastupa, 12 pogodaka) u katarskom klubu dobio je zahvalnicu nakon čega se ponovno vraća u Lokomotiv Tashkent.

U 2019. godini Abdukholikov je dres Lokomotiva oblačio ukupno 27 puta, a u listu strijelaca upisao se u respektabilnih 17 navrata, što je bilo dovoljno dobro da si osigura novi bogati transfer.

Podsjećamo, Tima Abduholikov Hajduku se priključio tokom njihovih zimskih priprema u Turskoj, a tadašnji strateg Bilih Igor Tudor nakon svega nekoliko treninga dao je zeleno svijetlo za ovog napadača pa je tako Tima potpisao ugovor sa splitskim klubom.

(foto:Pixsell)                                                                                                                                              

 


Tagovi

transferiHajdukTemurkhuzha Abdukholikov

Ostale Vijesti