REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Bild oštar: "Bjelica je gledao utakmicu s tribine, ali pitanje je hoće li izbjeći otkaz"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 18:08

Ukoliko Bjelica dobije otkaz prije nadolazećeg dvoboja u Leipzigu (4. veljače), trener U19 momčadi Marco Grote vjerojatno će preuzeti momčad

Union Berlin dobio je prvu utakmicu bez trenera Nenada Bjelice na svojoj klupi nakon što je hrvatski strateg suspendiran nakon 'klinča' sa Saneom. Union je ostvario 1-0 pobjedu protiv Darmstadta, a još će dvije utakmice berlinski sastav biti bez Osječanina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pomoćna trenerica Marie-Louise Eta rekla je nakon utakmice: “To je bilo važno nakon turbulentnog vremena u posljednje vrijeme, malo je oslobađajuće.”

Sportski direktor kluba Oliver Ruhnert (52) izbjegao je jasno reći hoće li se Bjelica uopće vratiti na klupu.

“Za nas je fokus na utakmici protiv Darmstadta. Ovo je puno važnije od bilo čega drugog. Vrlo smo nezadovoljni kaznom i nikako se ne slažemo s njom", rekao je uoči pobjede. Trenersku dužnost na klupi preuzeo je pomoćnik Danijel Jumić (37). Bjelica je utakmicu gledao u loži na Alte Försterei, jedan red iza predsjednika kluba Dirka Zinglera (59). Bjelici je zabranjen kontakt s momčadi.

Inače, Jumić je već četvrti trener na klupi Uniona ove sezone nakon bivšeg izbornika Ursa Fischera (57), privremenog izbornika Marca Grotea (51) i Bjelice.

Pomoćna trenerica Marie-Louise Eta (32) prvi put je preuzela komunikaciju za stručni stožer, govorila je na press konferencijama, ali i davala TV intervjue. Razlog tome je što ostali Bjeličini pomoćnici ne govore dovoljno tečno njemački za medijski rad.

Ukoliko Bjelica dobije otkaz prije nadolazećeg dvoboja u Leipzigu (4. veljače), trener U19 Marco Grote vjerojatno će preuzeti momčad.



Tagovi

BundesligaLeroy SaneNenad BjelicaUnion Berlin

Ostale Vijesti