REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Bild: Gradski rivali kvare Chelseaju posao s Bornom Sosom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 14:02

Hrvatski reprezentativac će ovog ljeta birati između nekoliko opcija, a Stuttgart će tražiti više od 30 milijuna eura

Hrvatski reprezentativac će ovog ljeta birati između nekoliko opcija, a Stuttgart će tražiti više od 30 milijuna eura

Tijekom zimskog prijelaznog roka Chelsea je pokazao ozbiljan interes za dovođenje hrvatskog reprezentativca Borne Sose. Bluesi su krenuli po lijevog beka u nedostatku vlastitih, tj. od trenutka kad se ozlijedio Ben Chilwell i otpao iz kadra do kraja sezone.

Hrvatski lijevi bek već nekoliko sezona drži pozornost europskih velikana svojim asistencijama i centaršutevima zbog kojih je meta. Sa Stuttgartom ima ugovor do 2025. godine, a Švabe su mu izvijesile cijenu od 30 milijuna eura. Kako Sosa igra u klubu i reprezentaciji, ona bi mogla i rasti.

A rast bi mogao potaknuti i interes drugih klubova koji bi ušli u licitaciju s Chelseajem. Prvenstveno se tu misli na gradske rivale londonskog kluba Arsenal i Tottenham koji ulaze u utrku za 24-godišnjim bekom. Prema uglednom njemačkom Bildu, londonski klubovi su spremni ovog ljeta krenuti po Vatrenog.

Izvjesno je i da će Stuttgart ovog ljeta trgovati, pogotovo ako ispadnu iz Bundeslige, a trenutno su na dobrom putu da do toga dođe. Stuttgart je trenutno predzadnja momčad njemačkog prvenstva i ne ide im baš najbolje.

Što se Sose tiče, on je spreman za iskorak u karijeri, a o njegovom mogućem angažmanu u Premier ligi govorio je nedavno i Didi Hamann, koji je igrao i za engleske klubove najvišeg ranga (Newcastle, Liverpool, Bolton i Manchester City). Bivši igrač Bayerna vjeruje da 24-godišnji hrvatski reprezentativac to može.

“Mislim da je trenutno Alonso prva opcija. Govorilo se već o Sosinom dolasku u Premier ligu prije nekoliko godina, ako se ne varam, no vratio se u život dolaskom u Stuttgartovu postavu Kalajdžića. Nitko ne nabacuje lopte poput Sose i mislim da je asistirao Kalajdžiću za gotovo pola pogodaka ove sezone”, kazao je Hamann portal Tribalfootball.

“Opasan je kad ode naprijed i vrlo dobar u obrani vlastitih vratiju. Mislim da je već ima vrlo pristojnu kvalitetu za Premier ligu u klubu kakav je Chelsea”, zaključio je Dietmar Hamann.


Tagovi

Borna Sosa

Ostale Vijesti