Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Bijol u zadnjoj sekundi ukrao pobjedu Hrvatskoj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 26.03.22. | 16:34

Vatreni su u Dohi odigrali neriješeno sa Slovenijom, ali i to joj je dovoljno da osguraju drugi 'šešir' u ždrijebu.

Hrvatska i Slovenija odigrali su 1:1 u prijateljskom dvoboju u Dohi, na stadionu Education City. Naša reprezentacija vodila je sve do zadnjih sekunda utakmice kada je Jaka Bijol nakon prekida pogodio za 1:1 i donio Slovencima rezultat koji po igri nisu zaslužili. Hrvatska je bila bolja momčad i imala više prilika mada je bilo jasno da se radilo o prijateljskom dvoboju.

Moglo se očekivati da će Hrvatska dobro izgledati s trojicom u obrani jer u kadru ima dosta igrača kojima takav sustav odgovara. Gvardiol i Pongračić sposobni su pokrivati širok prostor, Ćaleta-Car je jak u duelu i kvalitetan u postavljanju, a kada imate vezni red s Modrićem i Kovačićem onda je pitanje formacije sporedna tema. Odmah su se Vatreni na stadionu Education City nametnuli kao momčad koja će diktirati igru. Nekoliko prodora i ubačaja u prvih 15 minuta imao je Perišić s lijeve strane, slovenska obrana bila je dobro postavljena. Nešto sporiji ritam s početka dvoboja naši su polako pojačavali, u 20. minuti opet je Perišić ubacio za Kramarića koji je u skoku s Bijolom izborio udarac iz kuta. Uzvratio je nekoliko minuta kasnije Kramarić dodavanje prema Perišiću, ali opet je slovenska obrana osigurala da lopta stigne u ruke Jana Oblaka.

Pokušali su Dalićevi odabranici na sve načine tražiti prolaz prema vratima Slovenije, ubačajima sa strane, dugim loptama preko obrane ili prodorima kroz sredinu mahom preko Kovačića. Organizirani i kompaktni Slovenci su sve to lako pokrivali, s petoricom u obrani i četiri pokretljiva igrača u veznom redu Matjaž Kek je zatvorio sve koridore prema Oblaku.

U takvoj igri Hrvatskoj je trebalo dosta strpljenja, valjalo je dočekati pogrešku obrane Slovenaca što se dogodilo u 39. minuti. Duje Ćaleta – Car je vidio da Andrej Kramarić utrčava u prazan prostor i poslao mu loptu. Pogriješio je debitant David Brekalo, lopta mu je prošla preko noge pa se Kramarić našao sam pred Oblakom i rutinirano poslao loptu u mrežu pored jednog od najboljih vratara svijeta.

Vodeći gol Hrvatske značio je da će Slovenija morati malo hrabrije krenuti prema naprijed, a to su naši reprezentativci jedva dočekali. Do poluvremena su dvaput dobro napali preko lijeve strane, u 42. minuti odlično su kombinirali Kovačić i Perišić koji je ušao duboko u kazneni prostor do gol-aut linije. Tražio je loptom Budimira koji je došao na prvu vratnicu gdje je bio i Oblak pa je odbio loptu opet do Perišića koji iz teškog kuta pogađa suigrača Budimira pa lopta završava van terena. Vrlo slična je bila situacija u 45. minuti kada je Kramarić proigrao Perišića koji je htio dodati loptu Budimiru, ali Oblak je na prvoj vratnici presjekao to dodavanje za napadača Osasune.

Po povratku s odmora Hrvatska je dodatno pojačala ritam, podigla količinu trke, a Slovenija je nešto hrabrije izlazila u pritisak na zadnju liniju naših. Bilo je više prostora za igru pa samim time i više pokušaja prema vratima. U 51. minuti Kramarić je ukrao loptu Bijolu i ušao u kazneni prostor, dobro su ga Slovenci zatvorili pa je odložio loptu za Modrića čiji udarac vanjskom odlazi točno u ruke Oblaka. Dvije minute kasnije hrvatski kapetan na lijevoj strani kaznenog prostora varkom prolazi kroz dvojicu čuvara, udarac u dalji kut glavom je blokirao Blažič. Lopta se odbila izvan kaznenog prostora do Juranovića čiji je volej snažan, ali i neprecizan.

Pokušavali su i Slovenci nešto napraviti u napadu, vrlo neprecizan bio je volej Sandija Lovriča u 57. minuti, a nedugo potom Kek je napravio tri zamjene, na klupu je sjeo i prvotimac Rijeke Adam Gnezda Čerin. Oko 65. minute Slovenija je na minutu-dvije uzela loptu u posjed pa je imala polupriliku kada je Kurtič iskosa s 15 metara poslao loptu prema suprotnoj vratnici, a Perišić izabio loptu ispred Šeška.

Potom je mijenjao i Dalić, u razmaku od nekoliko minuta na teren je poslao šest novih igrača. Kapetansku traku preuzeo je Domagoj Vida, u napadu je zaigrao Marko Livaja, a lijevoj strani Mislav Oršić, a u sredini Lovro Majer, Mario Pašalić i Nikola Vlašić. Zasluženi pljesak dobili su Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić, Ćaleta-Car i Budimir, svi su dobro odradili svoj posao danas.

U brojnim promjenama vrijeme je brzo proletjelo pa nije bilo ni puno uzbuđenja. U 84. minuti na desnoj se strani našao Vlašić i loptom uposlio Livaju koji iz prve s 16 metara nije dovoljno precizan. Potom u 86. minuti Juranović s desne strane ubacuje u sredinu, na lopti su bili Vlašić i Pašalić čiji udarac s 10 metara od bloka Bijola završava u korneru.

Slovenija je zamalo izjednačila u 87. minuti, nakon ubačaja iz kuta najprije je pokušao Blažič s prve vratnice, Gvardiol je odbio loptu s linije u zrak pa je na nju skočio Bijol i poslao je pod gredu, ali opet je Gvardiol spasio na liniji.

Uzvratili su naši brzo na drugoj strani, Pašalić je produžio loptu u prostor za Oršića koji je ušao u kazneni prostor i tukao s desetak metara, Oblak je bio na pravom mjestu. Imao je Oršić potom još jedan opasan udarac s 16 metara koji je otišao preko vrata, a sve što su naši propustili Slovenija je kaznila u zadnjim sekundama utakmice.

Opet je problem bio prekid, nakon kornera Jaka Bijol je visoko skočio i savršeno precizno pogodio gredu od koje se lopta odbila taman iza linije za 1:1.

Do kraja više nije bilo vremena za naše da dođu do pobjede, Slovenija se izvukla u zadnjim sekundama.

Pogotke pogledajte OVDJE, a tekstualni prijenos OVDJE.


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHrvatskaSlovenijaSlovenska nogometna reprezentacijaDohaKatar

Ostale Vijesti