Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Bijelo-plavi imaju novo pojačanje: Ostavio Istru u ligi i stigao do finala kupa, a sada je došao voditi Osijekovu školu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 12:42

Novi voditelj Osijekove škole nogometa.

NK Osijek dobio je novog voditelja škole Nogometa. Riječ je o Danijelu Jumiću, 34-godišnjem treneru inače rodom iz Osijeka koji je u prošloj polusezoni vodio Istru kao prvi trener i na kraju spasio pulskog prvoligaša od ispadanja i stigao do finala kupa Hrvatske. Jumić je postao prvim trenerom Istre nakon mandata u njenoj akademiji čiji je bio i voditelj.

"Hvala klubu i Nenadu Bjelici što su mi omogućili da dođem u sredinu kakva je Osijek. Ovdašnja škola nogometa ima veliku povijest, sigurno jednu od najboljih u Hrvatskoj i nadam se da ću svojim radom pomoći da budemo još kvalitetniji i bolji. Napravit ću sve da svoje znanje i energiju prenesem na rad u Školi nogometa Osijek i pomognem trenerima i struci da napravimo još jedan iskorak. Rezultat meni osobno nije primaran, već da što veći broj igrača dođe do seniorskog nogometa i ima kvalitetu za nametnuti se prvoj momčadi", rekao je Danijel Jumić.

Zadovoljstvo dolaskom mladog stručnjaka iskazao je i Nenad Bjelica koji u Jumiću vidi vrijedan dodatak za dodatno unaprjeđenje rada u školi nogometa NK Osijek.

"Nadam se da će svojom energijom i svojim radom pomoći našoj Školi nogometa da bude barem na ovoj razini ili da je malo poboljša. Iako smo vrlo zadovoljni kako je radio gospodin Miroslav Žitnjak sa svojim ljudima, osjetili smo potrebu da dovedemo još jednog čovjeka koji bi mu pomogao u radu, prvenstveno u sportskom dijelu vođenja Škole. Miroslav Žitnjak će ostati u ulozi čovjeka koji će raditi organizaciju svega u Školi dok će Jumić voditi brigu o sportskom segmentu. Nadam se da će njih dvojica, a i svi mi zajedno s njima, napraviti sve da naša Škola izbacuje igrače kao što je to i do sada bio slučaj", rekao je Nenad Bjelica, glavni trener i sportski direktor.

Podsjetimo, Osječanima se nedavno dogodio previd, nisu ponudili stipendijske ugovore svojim talentiranim 'omladincima', to je iskoristio Dinamo i doveo pod maksimirski jug tri mlada igrača Bijelo-plavih.



Tagovi

Istra 1961OsijekNenad BjelicaDanijel JumićPrva HNL

Ostale Vijesti