Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bijele sada čeka pronalazak lijevog beka, je li to nekadašnji mladi reprezentativac?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.01.24. | 08:29

Melnjak je ozlijeđen, Diallo s reprezentacijom, a Hrgović premlad

Hajduk je riješio jednu poziciju, zapravo potpisivanjem posudbe s Lászlóm Kleinheislerom, riješio je pitanje veznog koji može igrati i na krilu i s tako iskusnim igračem najavio koliko su mu ozbiljne namjere u osvajanja naslova prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Predstavili su ga na svoj način, najprije na društvenim mrežama, odnosno klupskoj televiziji, da bi potom i potvrdili dolazak igrača koji je naviknut na osvajanje trofeja, jer ima dvije titule u Astani, te još dva pokala u rodnoj mu Mađarskoj.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius prekrižio je jedno mjesto u momčadi, a sada je na redu pronalazak lijevog beka, kritičnog mjesta otkako se ozlijedio Dario Melnjak. Nakon što je on morao na operaciju, zamijenio ga je Ismaël Diallo, koji je prije toga igrao i stopera u Hajduku kada je trebalo što govori o njegovim defenzivnim sklonostima. A Hajduk traži beka koji će više napadati.

Međutim, Diallo osim što je suspendiran zbog kartona za utakmicu s Rijekom na otvaranju nastavka Bijelih, morao je i na Afrički kup nacija pod zastavu Obale Bjelokosti koja je domaćin tog natjecanja tijekom siječnja i dijela veljače. Ovisno o tome dokle će dogurati, ovisi njegov povratak na Poljud, a pretpostavka je da ga osim u Jadranskom derbiju neće biti barem još jednu do dvije utakmice.

U svom kadru Mislav Karoglan ima mladog Šimuna Hrgovića koji je bio na dvojnoj registraciji u Solinu, a odmah je povučen na Poljud kada se ozlijedio Melnjak. Da u ovom trenutku slaže momčad za Rijeku, pitanje je bi li mladića gurnuo u vatru na bok ili bi začepio rupu stoperom, recimo Josipom Elezom.

Od mogućih rješenja koja su već igrala u Hajduku spominjali su se se u nogometnim krugovima Domagoj Bradarić i David Čolina. No, kako Bradariću dobro ide u Salernitani i ima kontinuitet dobrih nastupa, za njega se zanimaju i veći klubovi iz Serie A, tako da ta opcija teško može doći u obzira.

Puno relanije je, ako ga Hajduk vidi, jest dovođenje Čoline iz Augsburga, jer u Njemačkoj se neko vrijeme piše da ne njega ne računaju više. Čolina bi došao u poznato okruženje, jer za Bijele je igrao, bio mladi reprezentivac, a dodvoljno je ofenzivan da bi se mogao uklopiti. Osim toga, može igrati i na krilinim pozicijama, a znamo da je svojevremeno korišten i u veznom redu.

No, to su sve pretpostavke, jer Hajduk nastoji raditi u tišini što se tiče poslova odlazaka i dolazaka, a samo Nikoličius koji je i najavio dovođenje takvog profila zna tko mu je na radaru. Jer nije u zimskom prijelaznom roku lako pronaći igrača, pogotovo lijevog beka, poziciju koja je uvijek bila na cijeni.

Stoga je moguće da novi lijevi bek za polusezonu bude stranac, netko koga su skauti Bijelih primijetili od ranije, jer sad je prava prilika za dolazak. Nije to samo pitanje utakmice s Rijekom nego čitave polusezone koju Hajduk želi završiti na vrhu kako bi napokon srušio dominaciju Dinama i lakše se plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukIsmaël DialloDario MelnjakŠimun HrgovićDavid ČolinaHrvatska nogometna ligaJadranski derbi

Ostale Vijesti