Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bijeg s dna: Šibenik na Šubićevcu dočekuje Hrvatski dragovoljac, obje momčadi traže prvu ligašku pobjedu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.08.21. | 08:00

Ako zavirimo u prošlost, prednost je na strani domaćina, koji više nemaju Denija Jurića, ali gosti su protiv Osijeka pokazali da su željni dokazivanja

Nogometaši Šibenika večeras će u pretposljednjem susretu 5. kola 1. HNL na svom terenu ugostiti Hrvatski dragovoljac. Nijedna momčad još nije ostvarila pobjedu u novoj natjecateljskoj godini, a obje će, naravno, do nje sada htjeti doći i ohrabriti se za nastavak sezone. Domaćini predvođeni trenerom Mariom Rosasom prošlog su tjedna stigli do prvog boda, u Koprivnici su remizirali (1:1) sa Slaven Belupom, dok je Dragovoljac nastavio negativan niz te kod kuće s 2:1 izgubio od Osijeka.

I dok su gosti tako ostali prikovani za dno, Šibenčani su im blizu, drže pretposljednje mjesto i situacija, jasno, ni za jedne nije pretjerano ugodna. Zanimljivo, momčad iz Sigeta dosad je u prvenstvu zabila duplo više golova od Narančastih, ali su ih primili čak 12. Gol-razlika im je 4:12, dok Šibenik ima omjer 2:8 pa je jasno da će cilj prvo biti odraditi dobar posao u obrani, a tek onda napasti protivnički gol.

(1.65) ŠIBENIK (3.80) HRVATSKI DRAGOVOLJAC (5.50)

U ekipi sa Šubićevca na raspolaganju neće biti Juana Mese, Edina Julardžije te Ivana Močinića, a Rosas ne može računati ni Colea Dasilvu te najnovije pojačanje Christophera Attysa, za koje još nije riješena papirologija. Zbog ozljede lista upitan je i prekaljeni veznjak Stipe Bačelić-Grgić. Najveća rupa, pak, ostala je nakon odlaska Denija Jurića u Dinamo, koji će na Maksimiru zamijeniti Marija Gavranovića.

“Da, u tjedan dana ostali smo bez trojice važnih igrača, ali pronaći ćemo unutar momčadi kvalitetne zamjene. Tko će igrati u špici? Pa postoji opcija s Delićem, a tu je i Bailone, koji sad ima priliku dokazati se. (...) Sretni smo što ćemo napokon zaigrati pred domaćim navijačima, koji će nam, nadam se, biti od velike pomoći. Neće biti lako, ali učinit ćemo sve da ih razveselimo i upišemo prva tri boda“, istaknuo je Španjolac.

Njegov bi sastav, od ovog kola pojačan za novopridošlog Antonija Jakoliša, mogao istrčati u formaciji 4-2-3-1, to su igrali dosad i to će, bez obzira na odlazak Jurića, igrati i dalje. Možda će Jakoliš dobiti šansu na desnom krilu umjesto Delića, a bivši igrač Hajduk onda preseliti u špicu, kako se i špekulira.


Trener Hrvatskog dragovoljca Miroslav Kuljanac, s druge strane, plan za Šibenik priprema u tišini. U 3. su kolu skoro zadržali Osječane Nenada Bjelice, do 75. minute u Kranjčevićevoj su imali 1:1, ali se za goste ukazao Darko Nejašmić i svojim prvim pogotkom za Bijelo-plave vratio svoju momčad na vrh. a Zagrepčane na dno tablice.

Jedan od igrača koji će za posljednjeplasirane krenuti od prve minute jest Vinko Petković, krilni napadač kojeg u Šibeniku svojevremeno nisu htjeli. Upravo je on, šibensko dite, zato najavio večerašnji susret.

“Mlada smo ekipa, lavovi željni dokazivanja, puni žara i želje. Bez obzira što nam je budžet skroman nadam se i vjerujem da ćemo izboriti ostanak iako su nas mnogi već otpisali. Ovaj klub je moj drugi dom, došao sam kod trenera (Miroslav Kuljanac op.a.) koji me poznaje, s kojim sam već radio i koji je me htio ponovno u svojoj momčadi. Istina, osim Dragovoljca imao sam i neke druge opcije, malo sam vagao i na kraju procijenio da je dolazak u Dragovoljac najbolja odluka”, rekao je Petković za Šibenski portal.

U prošlom su kolu Sigećani igrali u formaciji 3-5-2 i zabili Osijeku pa ju Kukuljanac neće mijenjati, a možda će se odlučiti i za isti početni sastav.




U posljednjih pet međusobnih susreta dviju momčadi, Šibenik je slavio tri puta, i to svaki put kod kuće, dok su dva dvoboja okončana remijem. Hoće li domaćini ponovno doći do pobjede ili je napokon stiglo vrijeme za slavlje Dragovoljca, saznat ćemo uskoro.

(1.65) ŠIBENIK (3.80) HRVATSKI DRAGOVOLJAC (5.50)

Šibenik – Hrvatski dragovoljac, 5. kolo 1. HNL, Šubićevac, nedjelja, 18:55 sati.




Tagovi

NK ŠibenikHrvatski dragovoljacPrva HNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti