Pixsell
Pixsell

Bez (većih) iznenađenja u Kupu: Svi prvoligaša prošli dalje, Vukovar 1991 slavio u 'derbiju' protiv BSK Bijelog Brda

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.09.23. | 17:36

Srbljinović je presudio Croatiji, a Goričan Dugom Selu.

Klubovi iz HNL-a su 'isporučili'. U 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa iznenađenje nije bilo pa su tako nakon Hajduka, Slaven Belupa, Rijeke, Varaždina i Osijeka prolazak u daljnju fazu natjecanja izborili Dinamo, Rudeš, Lokomotiva, Istra 1961 i Gorica. Dakle, 10/10!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rudeš i Lokomotiva su se najviše namučili da bi izborili plasman među 16 najboljih. Golemova momčad je do pobjede u Zmijavcima protiv Croatija stigla tek u 78. minuti kad je za minimalno slavlje precizan bio Srbljinović koji je sjajno poentirao s kojih 20 metara nakon što su nogometaši Croatije kratko otklonili opasnost pred svojim golom nakon udarca iz kuta gostiju.

Iako su do kraja utakmice bacili sve karte u napad, domaćin ipak nije uspio doći do pobjede protiv trenutno posljednje momčadi HNL-a.

Lokomotivi se pak nije dogodilo isto što i Dinamu, odnosno tada Croatiji, prije 25 godina. Dugo Selo je pružilo dobar otpor, ali Čabrajina momčad ipak je pronašla način kako da dođu do pobjede. Osminu finala je zagrebačkoj momčadi osigurao Goričan koji je bio precizan u 54. minuti.

Zagora iz Unešića, koju kao kapetan predvodi Drago Gabrić, nije uspjela šokirati Istru 1961. Momčad iz Pule bila je bila je bolja s 2-0, a pogotke za Zeleno-žute postigli su Nebyla (45+1.) te Lisica (73.).

Spomenimo i kako je Gorica u Krapini pobijedila Zagorec s istim rezultatom kao Istra 1961 Zagoru. Za Tauruse su zabijali mladi Matković (11.) te Vujnović (85.).

Za kraj, spomenimo i kako je vlasnik najvećeg broja Rabuzinovih Sunca, Dinamo, s 4-1 bio bolji od Ponikvi. Za Plave su zabijali Kulenović (38.), Kaneko (48.), Marin (58.) i Vrbančić (88.), dok je jedini pogodak za domaćina zabio mladi Jadek na asistenciju Đopara (66.).

Detaljan izvještaj s utakmice Ponikve – Dinamo pronađite OVDJE.

Naglasimo za kraj kako je Vukovar 1991 s uvjerljivih 4-1 bio bolji u 'derbiju' protiv BSK Bijelog Brda. Dvostruki strijelac za domaćina bio je Törles Knöll (69., 82.), dok su mrežu domaćina načeli u prvom poluvremenu Pelko (14.) i Capitani (24.). Jedini pogodak za goste postigao je Vujanić u 73. s bijele točke.

Jadran LP je s 2-1 slavio protiv Belišća, s tim da su gosti počasni pogodak postigli tek u 90+4. minuti. (rv)



Tagovi

Hrvatski nogometni kupKupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti