REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

'Best XI' Premier lige sa SP-a u Kataru: Uvršten i Modrićev nasljednik

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.12.22. | 11:09

Traju izbori najboljih s prošli vikend završenog Mundijala

Volimo čitati i gledati kako nas doživljavaju stranci, pa evo još jednog među mnogobrojnim izborima najboljih s netom završenog Svjetskog prvenstva u Kataru. Portal Operanews donio je svoj izbor najboljih igrača članova klubova engleske Premier lige.

Broj jedan je vratar Argentine i Aston Ville, Emiliano Martinez, koji je dao je 100 posto za svoju reprezentaciju, napravio ključne obrane kada su ga protivnički napadači pozvali u akciju i također osigurao da Francuska ne zadrži svoj naslov uskrativši Kolo Muaniju pogodak za pobjedu te obranivši udarac s bijele točkei Kingsleyju Comanu u raspucavanju.

U središtu obrane su Raphael Varane i Harry Maguire iz Manchester Uniteda, prvi je odigrao ključnu ulogu u putu francuske reprezentacije do drugog uzastopnog finala, ali ovaj put nisu učinili dovoljno da pokore svog suparnika i zadrže naslov dok je drugi bio oslonac u momčadi Tri lava s tri utakmice bez primljenog gola.

Bekovi su Englez Luke Shaw (lijevo) i Portugalac Diogo Dalot (desno).

U veznom redu, pak, trojica: vezni igrač Chelseaja, Mateo Kovačić, zatim Bruno Fernandes iz Manchester Uniteda te Alexis Mac Allister iz Brightona. Prvi je bio glavni kreator i pokretačka snaga hrvatskog veznog reda, raspodijelio je puno dodavanja i napravio dobar posao u presingu. Drugi je učinio da se osjeti njegova prisutnost jer je upisao 3 asistencije i 2 gola u četiri utakmice u kojima je nastupio za portugalsku reprezentaciju, a treći je s druge strane impresionirao jer je upisao gol i asistenciju u šest utakmica koje je odigrao za svoju zemlju, Argentinu.

U napadu imamo zvijezdu Manchester Cityja Juliana Alvareza, koji je svojim golovima pridonio uspjehu Argentine te napadače Spursa Harryja Kanea i Richarlisona, koji su obojica napravili dobar posao za Englesku odnosno Brazil.

Evo te postave (4-3-3):

Sadržaj kreirao i popunio: Charlesayor (via Opera News ) (nl)


Tagovi

Mateo KovačićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Premier liga

Ostale Vijesti