Vrijede više od pola milijarde eura, a u ljeto 2021. bit će besplatni

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 30.07.20. | 09:11

Najboljih 11 kojima isjteče ugovor na kraju sljedeće sezone.

Na koncu sezone nekoliko će velikih zvijezda promijeniti sredinu bez odštete, a najveće ime među njima svakako je Willian. Chelseajev veteran napustit će klub na kraju tekućeg mjeseca po isteku ugovora i vjerojatno bez odštete preseliti u Arsenal. Među istaknutijim imenima koja su bez ugovora su i David Silva te Jan Vertonghen...

Sve veterani, ali složit ćete se, mogli bi biti jako korisni u nekim drugim sredinama. Samo njih trojica već su impresivan ulov, no kad vidite tko bi mogao bez odštete dogodine napustiti klub, zamantat će vam se...

Kako stvari stoje trenutačno, jedanaest besplatnih kojima na kraju tekuće sezone istječe ugovor doista su impresivni. Jasno, neće svi pobjeći iz aktualnih klubova bez odšete, neki će u međuvremenu produljiti ugovore, no bilo koje od ovih imena bilo bi kapitalan dobitak za mnoge klubove, osobito ako ih mogu dobiti bez odštete.

Na golu je Milanov Gigio Donnarumma, jedan od najboljih mladih golmana na svijetu godišnje zarađuje 6.000.000 eura. Njegov agent Mino Raiola pregovara s Rosonerima, međutim jedinicu talijanske reprezentacije zovu financijski puno moćniji PSG, Real Madrid, čak i Juventus. Milan mu nudi dvogodišnje produljenje uz izdašan bonus za osvajanje Scudetta, ali zasad još ništa nije potpisao.

Standardan švicarski repreztativac i jedan od najboljih bundesligaških stopera Nico Elvedi ima važeći ugovor s Monchengladbachom, ali jako je zanimljiv Arsenalu. Topnici su razmišljali o dovođenju već ovo ljeto, no zasad nema jasnijih signala s Mercata po tom pitanju. Tjedno zarađuje 30.000 eura, a u Premier ligi bi vjerojatno mogao dobiti dvostruko. Osobito dođe li bez odšete.

RB Leipzigov Dayot Upamecano je kao i Donnarumma trenutačno u pregovorima. RB mu nudi novi ugovor, ali s manjom otkupnom klauzulom na kraju tekuće sezone, a Francuz još razmišlja jer bi dogodine mogao imati slobodne ruke pri odabiru sredine za nastavak karijere. Napusti li klub bez odšete, moći će tražiti bolje osobne uvjete i veće bonuse od novog poslodavca.

David Alaba je posebna mustra. On je na nedavnom sastanku s Bracom Salihamidžićem i ostatkom uprave bavarskog giganta zatražio plaću od 20.000.000 eura na godinu, žele li ga zadržati i po isteku važećeg ugovora, ali pregovori su tu zapeli. On bi najradije u Real i Barcelonu te mu neće biti teško čekati sljedeću sezonu, međutim Bavarci će ga prodati PSG-u ili Cityju, ne dogovore li se.

U veznoj liniji je još jedan igrač Bayerna, Thiago Alcantara, koji je već obavijestio upravu kako planira napustiti klub. Bavarci će ga ovo ljeto pustiti za 30.000.000 eura, a kao moguća destinacija spominje se Liverpool, no ne uspiju li, ostat će bez njega sljedeće ljeto.

Društvo Thiagu prave tri „superbundžije“, James Rodriguez koji broji sitno do odlaska iz Real Madrida. Njegov agent pregovara navodno s Benficom, koja bi ga rado priključila momčadi, no ovo ljeto će teško moći priuštiti njegovu plaću i odštetu, dok bi sljedeće morali razmišljati isključivo o njegovoj plaći i bonusima...

Paul Pogba također nije sretan u Unitedu, ali situacija se popravlja otkako je Ole Gunnar Solskjaer u klubu. Norvežanin zasad računa na njega kao savršenog partnera za Brunu Fernardesa, međutim, ne produlji li ugovor sljedećih šest mjeseci, možda će morati razmisliti o drugoj soluciji i pustiti Francuza svojim putem. On bi najradije u Real Madrid, a sljedeće ljeto, moći će to bez obaveza prema aktualnom vlasniku.

Posljednji član vezne linije besplatnih u ljeto 2021. jest Julian Draxler. On je na radaru berlinske Herthe, u koju je ušao ozbiljan kapital i koja će pokušati otkupiti njegov ugovor već ovo ljeto. Međutim, trenutačno jako dobro zarađuje u PSG-u, oko 50.000 eura tjedno, što Hertha neće moći isplatiti i zbog tog razloga već je odbijao otići iz francuske metropole.

A u špici sami kapitalci... Krenut ćemo s Pierreom Emerickom Aubameyangom, on ima ugovor s Arsenalom i to dosta dobar, mogao bi dobiti i novi, međutim želi u klub koji će osvajati naslove. Inter je zasad najglasniji, ali crno-plavima je samo rezerva u slučaju da Lautaro Martinez napusti klub. Ugovor mu traje još godinu dana i Topnici će ga očajnički pokušati zadržati. Ne dogovore li se, vjerojatno će ga prodati već ovo ljeto.

Sergio Aguero poskidao je sve mougće golgeterske rekorde i ulazi u posljednju godinu ugovora s Manchester Cityjem. Njegovi problemi s Guardiolom su stvar prošlosti i s te strane nema zapreka za produljenje ugovora, ali pitanje je što on želi. Leo Messi ga zove u Barcelonu i ne uspiju li Katalonci kupiti Lautara Martineza, mogli bi se dogodine okrenuti njemu.

I za kraj Leo Messi glavom i bradom. Genijalni Argentinac proveo je cijelu karijeru u Barceloni, najvjerojatnije će ju u Kataloniji i završiti, ali bliži mu se posljednja godina aktualnog ugovora na Camp Nou. Interov kineski gazda okolo priča kako će mu bez problema isplatiti 50.000.000 eura u godinu dana, a Barcin predsjednik Josep Maria Bartomeu uvjerava kako će ponajbolji nogometaš u povijesti uskoro potpisati novi ugovor.

(foto: Action Images)


Tagovi

Sergio AgueroLionel MessiPierre-Emerick AubameyangJames RodriguezPaul PogbaThiago AlcantaraJulian DraxlerDavid AlabaDayot UpamecanoNico ElvediGianluigi Donnarumma

Ostale Vijesti