Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bešiktaš nudi Vidi novi trogodišnji ugovor, zarađivao bi manje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 10:09

Čeka se odluka hrvatskog stopera

Protekla sezona za turskog velikana Bešiktaša bila je uspješna unatoč malo lošijem startu. Dupla kruna, prvenstvo i Kup stigli su u vitrine turskog kluba, a veliki obol tom uspjehu dao je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida. Iduće sezone natjecat će se i u Ligi prvaka pa žele složiti konkurentan sastav unutar financijskih okvira koji su im zadani, točnije bitno umanjeni.

Novi ugovor ponudili su i hrvatskom stoperu, a ponuda je bitno manja od onog što Vida prima sada. Naime, ugovor mu ističe na ljeto iduće godine, a trenutna godišnja plaća mu je 3,7 milijuna eura što je ujedno jedna od najviših plaća u klubu.

U reviziji novog ugovora Bešiktaš nudi Vidi novi trogodišnji ugovor s plaćom od 1,5 milijuna eura godišnje uz dodatne bonuse . Ako pristane smanjiti plaću ove godine dobit će novi ugovor od uprave crveno-crnih, a ako se odluči ne prihvatiti ovu ponudu nakon sljedeće sezone otići će iz Bešiktaša s 3,7 milijuna eura.

Turci smatraju da će 32-godišnjak teško naći bolju ponudu i uvjete od onih koje mu oni nude. U Bešiktaš je stigao kao slobodan igrač iz kijevskog Dinama 2018. godine u kojem je proveo pet godina. U Ukrajinu je otišao iz zagrebačkog Dinama transferom vrijednim 5 milijuna eura, a Dinamo ga je 2011. godine otkupio od Bayer Leverkusena za 1,3 milijuna eura.

Neuspješnu avanturu u Njemačkoj započeo je nakon četiri godine u matičnom Osijeku iz kojeg je išao za 2,4 milijuna eura.


Tagovi

Domagoj VidaBešiktašSüper Lig

Ostale Vijesti