Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bešiktaš neće zadržati Nayira, turski napadač je na korak od Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 16:12

Čini se da se neće dugo zadržati doma

Hajduk je jučer službeno objavio da neće otkupiti turskog napadača na posudbi iz Bešitkaša Umuta Nayira. Bijeli su imali mogućnost platiti 400 tisuća eura i zadržati ga u svojim redovima ali odluka je pala da se potraže bolja rješenja od napadača koji je u 26 nastupa zabio šest golova i dodao jednu asistenciju prošle sezone za Hajduk.

Najbolje partije za Hajduk pružio je u drugom dijelu prvenstva kada se posebno isticala njegova suradanja s Markom Livajom pod trenerskom palicom Paola Tramezzanija. Pet od šest golova zabio je u tom razdoblju. Bijeli su se odlučili na zaokret u momčadi nakon prvenstva. Prvo su promijenili trenera pa je na klupu zasjeo švedski stručnjak Jens Gustafsson, na stopersku poziciju se vratio Josip Elez, a sljedeći koraci su zadržavanje Marka Livaje i Lovre Kalinića s kojima će pregovarati do 14. lipnja kako je najavio predsjednik kluba Lukša Jakobušić.

Danima prije odluke Hajduka da ga neće zadržati Nayira, u turskim medijima se raspravljalo o njegovom povratku u osvajača duple krune koji za iduću sezonu želi složiti momčad s kojom će moći igrati uspješno u domaćim i europskim natjecanjima. I sami napadač je izrazio želju da se afirmira u turskom prvaku i nametne se kao jedna od napadački opcija u momčadi. Međutim, od toga izgleda neće biti ništa.

Za Nayira je zanimanje pokazao bivši klub nekadašnjih hajdukovaca Filipa Bradarića, Duje Čopa i Darija Srne, Cagliari u kojem bi ga dočekao još jedan Hrvat Marko Rog. Bešiktaš bi nakon propalog transfera u Hajduk htio prodati 28-godišnjaka koji se nikada nije uspio nametnuti kod osvajača turske duple krune.

S obzirom na nisku otkupnu cijenu, prema talijanskim medijima, Nayir bi bio idealna zamjena za Alberta Cerrija koji se vjerojatno neće zadržati na Sardiniji, kojem je po stilu igre i konstituciji jako sličan.


Tagovi

HajdukCagliariHNLUmut Nayir

Ostale Vijesti