REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Benzema ostaje u Realu još jednu sezonu na temelju klauzule dogovorene 2009. godine

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 16:58

Sjajan potez Florentina Pereza.

Poznato je da Real Madrid nema praksu potpisa ugovora duljih od godinu dana s igračima koji uđu u četvrto desetljeće života. I dok Luka Modrić čeka paraf još jedne jednogodišnje suradnje s Kraljevskim klubom, Karim Benzema tih problema nema i njegov je ugovor za novu sezonu dogovoren. I to na vrlo zanimljiv način.

Kako navodi As, Florentino Perez je davne 2009. godine, kada je dovodio Benzemu na Santigao Bernabeu, dogovorio s francuskim napadačem da će mu automatski produžiti ugovor ako osvoji Zlatnu loptu. S obzirom na to da je Benzema proglašen za najboljeg igrača svijeta u 2022. godini, time se aktivirala spomenuta klauzula.

Ono što je bitno za Madriđane, na ovaj će način olakšati svojevrsno prijelazno razdoblje dok u klub ne stigne nadolazeća brazilska zvijezda Endrick. Naime, ovaj mladić rođen je 2006. godine, krajem prošle godine Real je osigurao njegovo dovođenje, no moraju pričekati dok Endrick ne navrši 18 godina, što će se dogoditi u srpnju 2024. godine. Ugovor je potpisan do 2027. uz dodatne tri godine produženja suradnje, a Real će Palmeirasu platiti 35 milijuna eura odmah, uz još 25 milijuna eura potencijalnih bonusa. S obzirom na to kako Endrick igra, izvjesno je kako će barem poneki, ako ne i svi bonusi, biti realizirani.

Što se tiče statusa igrača kojima ugovor istječe na ljeto, Real čeka dosta posla. Doduše, Toni Kroos već je naznačio kako će ostati na istoj adresi, a sve je više signala iz španjolskih medija da će i Luka Modrić doživjeti isti sudbinu kao Nijemac. Prvacima Europe preostaje da riješe status Danija Ceballosa, Nacha Fernandeza i Marca Asensija, tercetu koji, također, ugovore ima do kraja lipnja. U istom je košu i Mariano Diaz, no za njega je otprije poznato da će sreću potražiti kod drugog poslodavca. (I.M.)





Tagovi

Karim BenzemaReal MadridFlorentino Perez

Ostale Vijesti