REUTERS/Ahmed Yosri
REUTERS/Ahmed Yosri

Benzema, Kante i Fabinho dobit će novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.11.23. | 19:41

Prvak Saudijske Arabije nalazi se u dosta lošoj poziciji.

Al Ittihad je pomalo i iznenađujuće prošle sezone osvojio naslov prvaka Saudijske Arabije ispred Al Nassra za kojeg igra Cristiano Ronaldo i viceprvaka Azije i svijeta Al Hilala. Al Ittihad furiozno je krenuo u prošli prijelazni rok, besplatno dovevši Zlatnu loptu Karima Benzemu i N'Golo Kantea, jednog od najcjenjenijih veznjaka današnjice. Kasnije su u klub još stigli Fabinho iz Liverpoola za 46.7 milijuna eura, Jota iz Celtica za 29.1 milijun i Luiz Felipe iz Real Betisa za 22 milijuna. Očekivalo se da će njih petorica, zajedno sa starosjediocem Romarinhom, biti prvi konkurenti za naslov prvaka ove sezone, no nakon 13 kola Al Ittihad zaostaje za vodećim Al Hilalom 11 bodova, a za drugoplasiranim Al Nassrom sedam bodova. Prema tome, aktualni prvak vrlo će teško obraniti naslov budući da dva spomenuta superbogata kluba jako teško gube bodove.

Danak lošim rezultatima prvi je platio Nuno Espirito Santo, poznati portugalski strateg, i to nakon minimalnog 0-1 poraza od Bišćanovog Al Shababa. To je bila peta uzastopna prvenstvena utakmica Al Ittihada bez pobjede. U prošlom kolu momčad je vodio v.d. trenera Hassan Khalifa, a Al Ittihad je s 4-2 svladao Abhu uz hattrick Benzeme.

Saudijskog prvaka danas će, javljaju inozemni mediji, preuzeti Marcelo Gallardo, 47-godišnji argentinski trener, koji je u karijeri vodio južnoameričke velikane Nacional i River Plate s kojim je osvojio dvije Cope Libertadores.

Debi na klupi Al Ittihada Gallardo će, ako se potvrde natpisi inozemnih medija, imati 24. studenog na gostovanju kod Al Ettifaqua kojeg vodi Steven Gerrard. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Al Ittihad JeddahMarcelo GallardoKarim Benzemasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti