REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Benfica presnažna za kijevski Dinamo, Zvezda prokockala pobjedu u Izraelu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.08.22. | 22:50

Odlična večer za sve ljubitelje nogometa.

Danas su na rasporedu bile nove tri utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka. Jučer smo vidjeli dvije pobjede domaćina i jedan remi, dok je danas svaki 'znak' bio u prisutan – jedinica, X i dvojka.

Prva utakmica bila je ona između Karabaga i Viktorije, ali na njoj nije bilo pogodaka. Domaćin je doduše bio puno bolji i opasniji, imali su osam udaraca u okvir u odnosu na jedan gostiju, ali Stanek je bio nesavladiv. Vratar gostiju posebno se istaknuo obranama u 7. i 27. minuti, dok je jedinu dobru priliku gostiju zapucao Chory sredinom prvog poluvremena.

Za domaći sastav svih 90 minuta odigrao je Marko Vešović, dok je Filip Ozobić u igru ušao u 62. minuti.

Dinamo Kijev je na stadionu Poljskog Lodza dočekao Benficu. Tražio je 'domaćin0 način kako iznenaditi favoriziranu Benficu, ali to im nije pošlo za rukom. Već u devetoj minuti Gilberto je zabio za vodstvo Portugalaca, da bi onda u 37. minuti Ramos zabio za 2:0. Pokazat će se kasnije, i konačan rezultat.

Ukrajinska momčad je ostala bez praktički svih stranih igrača, u njihovim redovima ostao je tek Poljak Kedziora, a takav Dinamo Kijev jednostavno se ne može suprotstaviti momčadi kao što je Benfica. Petar Musa, ponovno, nije ulazio u igru.

Najatraktivnija utakmica dana igrana je na Simmy Ofer stadionu u Haifi. Maccabi je poveo protiv Crvene zvezde već u 18. minuti preko Pierrota, da bi onda gosti iz Srbije do kraja prvog poluvremena okrenuli rezultat u svoju korist preko Pešića i Kange.

No, u nastavku su izabranici Dejana Stankovića sve prokockali. Pierrot je prvo zabio za izjednačenje, da bi onda 10 minuta kasnije, u 61. minuti, Chery zabio za 3:2. Trostruki asistent na utakmici bio je Haziza koji je bio nerješiva enigma za crveno-bijele.

Uzvratne utakmice ova tri para igraju se sljedećeg utorka, 23. kolovoza, sve s početkom u 21 sat.

Liga prvaka, doigravanje

Utorak, 16. kolovoza

Bodø/Glimt – Dinamo 1:0

Glasgow Rangers – PSV Eindhoven 2:2

Kopenhagen – Trabzonspor 2:1

* uzvrati su u srijedu 24. kolovoza

Srijeda, 17. kolovoza:

Qarabaq - Viktoria Plzen 0:0

Dinamo Kijev – Benfica   0:2

Maccabi Haifa - Crvena zvezda 3:2

**Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.


Tagovi

Crvena zvezdaQarabagViktoria PlzenMaccabi HaifaDinamo KijevBenficaLiga prvaka

Ostale Vijesti