Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Belgijci tvrde: Zvijezda Lokomotive na meti Club Bruggea, ali prate ga još Brentford i Torino!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 16:55

Navodno bi iznos između četiri i pet milijuna eura zadovoljio čelne ljude kluba s Kajzerice.

Dovođenjem Igora Thiaga, Michala Skorasa i Victora Barbere belgijski Club Brugge otvorio je ljetni prijelazni rok. Već sada se zna kako klub napuštaju Ruud Vormer i Sanne Lammens, a budući da je belgijski velikan prošlu sezonu zaključio na (za njihove pojmove iznimno skromnom) četvrtom mjestu, za očekivati je da će se u ljetnom prijelaznom roku čelnici kluba u kojem su veliki trag ostavili Hrvati biti prilično aktivni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Belgijski portal Walfoot piše kako su u Club Bruggeu, između ostalih, oko bacili i na Luku Stojkovića. Zvijezda Lokomotive iza sebe ima sjajnu sezonu, ali do njega im neće biti lako doći budući da aktualnog hrvatskog U21 reprezentativca prate još Brentford te Torino. Zanimljivo, kako doznaje Germanijak, Club Brugge je ranije bio iznimno zainteresiran za Lukasa Kačavendu, ali nakon što je veliki talent Lokosa pretrpio tešku ozljedu koljena, interes se s vremenom smanjio…

Direktor Lokomotive Božidar Šikić je prije par mjeseci dana otvoreno kazao kako će Lokomotiva ovog ljeta pokušati prodati svoje dvije najveće zvijezde Lukasa Kačavendu i Filipa Stojkovića, a budući da im je još ranije za njih ponuđeno ukupno 11 milijuna eura, ništa ispod tog iznosa ih neće zadovoljiti.

Prema pisanju belgijskih medija, Lokosi za Stojkovića nastoje dobiti između četiri i pet milijuna eura, što je znatno više od 2.5 milijuna eura koliko je, kako Šikić tvrdi, spreman bio dati Groningen prije godinu dana.

Budući da je matični klub Arjena Robbena ispao iz Eredivisie, taj transfer je očito propao, ali Stojkovićeve dobre igre privukle su interes nekih 'još većih' klubova. Club Brugge je klub za kojeg je igralo čak 12 Hrvata, a najveći trag ostavili su Ivan Leko (130 nastupa, 23 pogotka), Boško Balaban (118 nastupa, 58 pogodaka), Ivan Perišić (89 nastupa, 35 pogodaka) te Robert Špehar (64 nastupa, 48 pogodaka).

Club Brugge je prošlu sezonu odradio bez Hrvata u svojim redovima (Mitrović je u Rijeku stigao u ljeto 2022.), ali bi zato sezonu 23./24. plavo-crni dres mogao nositi ofenzivni veznjak Lokosa. Koliko je blizu realizacija samog posla zasad nije poznato, Stojković je koncentriran na EURO U21 koje počinje sljedećeg tjedna, ali ako su namjere belgijskog kluba koji je 18 puta bio prvak svoje zemlje da ga dovedu u svoje redove ozbiljne, onda će morati itekako duboko posegnuti u svoje džepove kako bi realizirali ovaj posao.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka StojkovićLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNLHrvatska nogometna ligaLukas KačavendaClub BruggeJupiler liga

Ostale Vijesti