Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Becali želi još jednog visokog Hrvata: Za oko mu zapeo nekadašnji junior Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 15:32

Nesuđena devetka Hajduka mogo bi nastaviti karijeru u FCSB-u

Gazda FCSB-a Gigi Becali jučer je obznanio da dovodi visokog stopera. Rumunjski mediji kasnije su zaključili da se radi o hrvatskom stoperu, nekadašnjem igraču Hajduka, Stipi Vučuru. Nakon jedne sezone odigrane u njemačkom trećeligašu Hallescheru, Austrijanac hrvatskog podrijetla novi je angažman pronašao u rumunjskom velikanu FCSB-u.

“Ne želim da zabija golove, želim da ne prima pogotke od onih s metar i šezdeset. Najviše se bojim udaraca iz kuta. Sada, kada bude veća konkurencija, Andrei Miron i Iulian Cristea bit će pozorniji i oprezniji.”, izjavio je za rumunjski ProX.

A čini se da skauting krojačkim metrom ovaj put nije bio presudan, ali nije ni na odmet jer mu je na meti stasiti napadač Ivan Mamut visok 1.92 metra.

Mamut je nesuđena devetka Hajduka, koji visinom neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića, a i on je sam izjavio kako mu je švedski majstor idol. Kalio se nakon juniorskog staža u Hajduku kroz treću ligu koju je obilježio zgodikom škaricama u stilu Ibre koji možete pogeldati OVDJE.

Kasnije je igrao za u HNL-u za Inter Zaprešić tri sezone i prošlu četiri utakmice u 2. HNL gdje je u četiri utakmice zabio isto toliko golova, a to mu je osiguralo odlazak u rumunjsku Universitateu Craiovu.

Za trećeplasiranu momčad prvenstva odigrao je 25 utakmica i zabio tri gola čime djelomični nije ni ispunio očekivanja. Kako javlja Fanatik, sada je na meti Becalija i u paketu razmjene mogao bi prijeći bez odštete u FCSB.

S njim bi tamo i kolega lijevo krilo Reagy Ofosu. Fanatik 24-godišnjeg Hrvata i 29-godišnjeg Nijemca opisuje kao igrače koji su proizvodi velikih nogometnih akademija, ali da nisu uspjeli napraviti veliki iskorak u svojim karijerama.

„Ne treba mi više braniča u momčadi. Sada želim još jednog napadača, možda dva“, izjavio je Becali nakon što je najavio dovođenje Vučura, a čini se da će jedan od ta dva biti još jedan bivši igrač Hajduka.


Tagovi

Ivan MamutSteauaRumunjskaUniversitatea CraiovaStipe Vučur

Ostale Vijesti